Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οχι από Βερολίνο στην ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών μετά το Brexit

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2018
Σκληρή γραμμή έναντι της Βρετανίας επιλέγει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το Βερολίνο απορρίπτει την ιδέα της Τερέζα Μέι για διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επικαλούμενη απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε ερώτημα του Die Linke, το Spiegel μεταδίδει ότι εκτός από την απόρριψη της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών, η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά πως πιθανή έξοδος χωρίς συμφωνία της Γερμανίας θα είχε «σχετικά μικρή επίδραση» στη γερμανική αγορά εργασίας.
Χθες η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πέρασε στην αντεπίθεση μετά την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, απόρριψη των προτάσεών της για το Brexit από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη διάρκεια της συνόδου στο Σάλτσμπουργκ.
«Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο», κατήγγειλε η Μέι σε τηλεοπτικό διάγγελμα που έκανε χθες από το γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ. «Δεν είναι αποδεκτό απλώς να απορρίπτουμε τις προτάσεις της άλλης πλευράς χωρίς μια λεπτομερή εξήγηση και αντιπροτάσεις», πρόσθεσε.
«Άρα τώρα χρειάζεται να ακούσουμε από την ΕΕ ποια είναι τα πραγματικά ζητήματα, ποια είναι η εναλλακτική τους, έτσι ώστε να μπορούμε να τα συζητήσουμε. Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να έχουμε πρόοδο», εξήγησε.
Σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, το σχέδιό της για το Brexit, με την ονομασία «Τσέκερς», το οποίο παρουσίασε τον Ιούνιο παραμένει «ο καλύτερος τρόπος να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας εδώ και στην Ευρώπη και να αποφευχθεί ένα φυσικό σύνορο μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας», όπως ζητούν οι Βρυξέλλες.
Ωστόσο στο Σάλτσμπουργκ οι 27 ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν τη βρετανική θέση.
Η Μέι χθες ζήτησε να της συμπεριφέρονται «με σεβασμό» οι Ευρωπαίοι ομόλογοί της και τόνισε ότι πλέον το Λονδίνο αναμένει την «εναλλακτική» των Βρυξελλών.
«Για το καλό των διαπραγματεύσεων και από σεβασμό προς τις προσπάθειες της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αποφασίσαμε να θεωρήσουμε το σχέδιο Τσέκερς ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», επέμεινε από την πλευρά του ο Τουσκ.
Εξήγησε ότι «η βρετανική θέση, πριν και στη διάρκεια της συνόδου στο Σάλτσμπουργκ, ήταν εκπληκτικά σκληρή και αδιάλλακτη».
Σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, ο Τουσκ επεσήμανε ότι «κάνω αυτές τις δηλώσεις ως στενός φίλος της Βρετανίας και ειλικρινής θαυμαστής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι».
Από την πλευρά του ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ εκτίμησε χθες ότι οι δύο πλευρές «εισέρχονται σε δύσκολη φάση», όμως τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να υπάρξει συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου