Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Εντονες αντιδράσεις στη δίωξη δημοσιογράφων από Καμμένο


Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, 2014



Ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντης Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντακτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την κράτηση των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναμετέδωσαν μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, από όπου δημοσίευσαν την είδηση και μεγάλες εφημερίδες όπως «Washington post» και η «New York Times», τονίζοντας ότι η κράτησή τους έγινε κατόπιν μήνυσης του Ελληνα υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.
Σύμφωνα με το «Associated Press», «οι δημοσιογράφοι κρατήθηκαν κατόπιν καταγγελίας του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, του οποίου το υπουργείο χειρίζεται τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή φέρεται ότι ορισμένοι από τους αποδέκτες της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. ήταν επιχειρηματίες συνδεδεμένοι με τον Καμένο».
Ο Παναγιώτης Λάμψιας, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» («Liberal»), δήλωσε στο «Associated Press» ότι «είμαστε στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων, όπου θα περάσουμε τη νύχτα και πιθανώς θα αποσταλούμε σε εισαγγελέα την Κυριακή».
Το πρακτορείο σημειώνει, μάλιστα ότι σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την κράτηση και αναφέρεται στη ΝΔ, η οποία κατηγόρησε τον Υπουργό Αμυνας για «κακομεταχείριση» και είπε ότι το πραγματικό ζήτημα ήταν η κακή διαχείριση των κεφαλαίων.
Οπως σημειώνει το «Associated Press», ο «Φιλελεύθερος» δημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται στην κακή διαχείριση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών στις περιοχές των μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα.
Επίσης η ΝΔ καυτηρίασε το γεγονός με ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού». Και προσθέτει: «Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον Κόσμο».
Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, ανάφερε ότι «η εικόνα των δημοσιογράφων του ‘Φιλελεύθερου’ στα Αστυνομικά Τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα».
«Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης», επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του Τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον Τύπο να καταργηθεί».

Ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντης Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντακτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε ότι «η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φορά απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας ‘Φιλελεύθερος’, αυτή τη φορά. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους». «Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης».
Στο μεταξύ, με τη φράση ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, απαντούν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αντιπολίτευση και στην ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν: «Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες. Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου