Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελευθερος Αθανάσιος Μαυρίδης ,ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού.
Και οι τρεις εμφανίστηκαν αυτοβούλως αρχικά στη ΓΑΔΑ και μετά στο Α.Τ Εξαρχείων μετά την ενημέρωση ότι εκκρεμεί σε βάρος τους μήνυση από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος ζήτησε και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
Αφορμή αποτέλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας . Όταν οι υπεύθυνοι πληροφορήθηκαν ότι αναζητούνται όπως και άλλοι τρεις συνάδεφοί τους δημοσιογράφοι αποφάσισαν να εμφανιστούν στις αρχές θέτοντας εαυτούς στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αυθόρμητη ενφάνισή τους στο Α.Τ Εξαρχείων όπου κατατέθηκε η μήνυση θα παραμείνουν εκεί μέχρι αύριο το πρωί οπότε και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.
Κύκλοι του υπουργέιου Δικαιοσύνης για το θέμα της αυτοφώρης διαδικασίας για τα αδικήματα περί Τύπου αναφέρουν ότι: H κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. H αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες.Στη συζήτηση για το νέο ποινικό κώδικα και για το νέο κώδικα ποινικής δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Η τοποθέτηση αυτή ερμηνεύεται ως σαφή αποδοκιμασία της ενεργοποίησης της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δημοσιογράφων.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ