Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Η Μέρκελ τρέχει να προλάβει νέα ενδοκυβερνητική κρίση το Σαββατοκύριακο. Οι Σοσιαλδημοκράτες απέσυραν την στήριξή τους για την συμφωνία μετάθεσης του αρχηγού της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του για τις ακροδεξιές πορείες στο Κέμνιτς, με συνέπεια η καγκελάριος να συγκαλέσει νέο γύρο επαφών του Σαββατοκύριακο.
  • Ζάκυνθος: Μεγάλη επιχείρηση με συλλήψεις για ναρκωτικά. Μεγάλη επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο, για την εύρεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. .
  • Σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς «έσπασε» το Λιμενικό. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν. .
  • Λαμία: «Κατέσφαξε» με μπαλτά τον αδερφό του. Στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος ο ένας αδελφός, βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο σπίτι. .
  • Νέες τουρκικές απειλές για τους οκτώ στρατιωτικούς. Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όλοι οι «γκιουλενιστές» που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό θα πέσουν κάποτε στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. .
  • Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από γονείς για την πτώση ανεμιστήρα. Οι γονείς κατέθεταν από τις 5 το απόγευμα στις δικαστικές αρχές Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προανάκρισης που είχε παραγγέλλει ο εισαγγελέας για την απόδοση ευθυνών. 

Κόσμος

  • Η Μέρκελ τρέχει να προλάβει νέα ενδοκυβερνητική κρίση το Σαββατοκύριακο. Οι Σοσιαλδημοκράτες απέσυραν την στήριξή τους για την συμφωνία μετάθεσης του αρχηγού της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του για τις ακροδεξιές πορείες στο Κέμνιτς, με συνέπεια η καγκελάριος να συγκαλέσει νέο γύρο επαφών του Σαββατοκύριακο. 
  • Σύλληψη κυπριακού αλιευτικού από το ψευδοκράτος. Προσφυγή σε ΟΗΕ από Κύπρο . Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησε το κατοχικό καθεστώς. .
  • Γυναίκα στα ηνία των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών μετά απο 130 χρόνια. Για πρώτη φορά στα 130 χρόνια της ιστορίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας την αρχηγία του πρόκειται να αναλάβει μία γυναίκα, η 47χρονη πρώην υπουργός Υγείας Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ. .
  • Τρία βρέφη τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη. Η υπάλληλος που πιστεύεται ότι διέπραξε την επίθεση έκοψε τις φλέβες της στον αριστερό καρπό της και βρέθηκε στο υπόγειο του κτηρίου. .
  • Τηλεφωνική συνομιλία των αρχηγών των Γενικών επιτελείων Ρωσίας και ΝΑΤΟ . Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για επίκαιρα ζητήματα. .

Πολιτική

  • Αίφνης συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου: Ανακωχή για Σκοπιανό μέχρι το Μάρτιο. Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλεξής Τσίπρα, με τον Υπουργό Εθνικής άμυνας Πάνο Καμμένο .
  • Με τραγούδι Καρρά απάντησε ο Θεοδωράκη για τον αν θα είναι δήμαρχος ή όχι . Μέσω twitter αποφάσισε να διευκρινίσει τη θέση του ο επικεφαλής του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης .
  • Τσακαλώτος: Τσαρλατανισμός ΝΔ τα περί μελλοθάνατων συνταξιούχων. Για κατήφορο χωρίς σταματημό κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών. .
  • Μαυρωτάς: Το Ποτάμι θα ψηφίσει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού στις εκλογές και σημείωσε ότι «το Ποτάμι έχει τις ιδέες και τους ανθρώπους για να συμμετάσχει σε μια κυβερνητική προσπάθεια στη βάση αρχών». .
  • «Κόλαση» χαρακτήρισε την κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας η Γεννηματά. Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης αιτούντων άσυλο της Μόριας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά .

Οικονομία

  • Σολτς: Η Τουρκία δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από την Γερμανία. Την επόμενη εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται το Βερολίνο, υπό τη σκιά των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τουρκία. .
  • Συνάντηση Στουρνάρα με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της CBIRC. Τα δύο μέρη αντάλλαξαν πληροφόρηση για τα προσφάτως διαμορφωθέντα χαρακτηριστικά και τη δυναμική του χρηματοπιστωτικού τους τομέα, ως επίσης και για τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που αποσκοπούν στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των δύο χωρών. .
  • Μήνυμα της ExxonMobil προς Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ σε εκδήλωση στο Λονδίνο. Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας, ο Αντιπρόεδρος της ExxonMobil είπε ότι η εταιρεία ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή από την αρχή. .
  • Βερολίνο: Προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα- Αναγκαιότητα επιτήρησης. Επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διαπιστώνει η έκθεση. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και αναπτυξιακοί ρυθμοί στην οικονομία. Το χρέος θα μειωθεί με «βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική» και μεταρρυθμίσεις. .
  • Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό. «ΝΑΙ» αλλά με πυρά για προεκλογικά τερτίπια κι απόπειρα εξαπάτησης των εργαζομένων από ΝΔ, ΔΗΣΥ. «ΟΧΙ» από ΚΚΕ που ζητά επαναφορά στα 751 ευρώ. «Παρών» το Ποτάμι. .

Αθλητισμός

  • Απειλούν με αποχή από το Κύπελλο οι ποδοσφαιριστές λόγω ασφαλιστικού. ΠΣΑΠ: Έχοντας εξαντλήσει κάθε θεμιτό όριο καλής πίστης, ανοχής και αντοχής, να αξιώσουμε από εσάς να μας γνωρίσετε εγγράφως την υλοποίηση της νέας ενιαίας ασφαλιστικής καλύψεως των μελών μας. .
  • Δια βίου αποκλεισμός από το γήπεδο για οπαδό που χαιρέτησε ναζιστικά (Vid). Οπαδός της Λυον ‘πιάστηκε΄ από την κάμερα να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό μετά την εντυπωσιακή επικράτηση της γαλλικής ομάδας επί της Μάντσεστερ και αντιμετωπίζει δια βίου αποκλεισμό. .
  • Europa League: Κράτησε την ισοπαλία ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπέτις. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Μπέτις στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, με τους Σεβιγιάνους να είναι ανώτεροι συνολικά, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς. .
  • H Τσέλσι βρήκε δίχτυα νωρίς, ο Δικέφαλος άργησε (ΠΑΟΚ - Τσέλσι 0-1) . Στο φινάλε του αγώνα ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να κάνει αντεπίθεση, χωρίς επιτυχία όμως. .
  • ΟΠΑΠ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός μαζί για δύο ακόμα χρόνια (Βίντεο). Μέγας Χορηγός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα είναι το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και το νέο λογότυπο του παιχνιδιού θα προβάλλεται στην επίσημη εμφάνιση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου