Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Προειδοποίηση από Μόσχα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας


Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, 2018



Οι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο σε συνάντησή τους στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, εν μέσω της συζήτησης για το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, 31 Αυγούστου, 2018. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προειδοποίησε πως θα διασπάσει τους δεσμούς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, για το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανέφερε το «ΑΡ».
Η αυστηρή αυτή προειδοποίηση, επεσήμανε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, έρχεται μετά την υπόσχεση του Οικουμενικού Πατριάρχη να επιτρέψει την Αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η Ρωσική Εκκλησία, η μεγαλύτερη Ορθόδοξη του Κόσμου, κατά το «ΑP», αντιδρά μετ’ επιτάσεως στην απόφασή αυτή του κ. Βαρθολομαίου.
Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, Vladimir Legoyda, προειδοποίησε την Παρασκευή πως θα σπάσει η «Ευχαριστιακή Κοινωνία» με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αν καταστήσει Αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η εν λόγω Εκκλησία πρόσκεται στο Πατριαρχείο Μόσχας για εκατοντάδες χρόνια, αν και πολλές ενορίες έχουν διαχωριστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δημιουργώντας σχήσμα.
Οι εκκλησίες για ανεξαρτησία έχουν αυξηθεί από το 2014 και έπειτα, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Χερσόνησο της Κριμαίας.
Ο εκπρόσωπος, Legoyda, είπε πως τα σχέδια για Αυτοκεφαλία «απειλούν την εύθραυστη θρησκευτική ειρήνη στην Ουκρανία» και κατηγόρησε πως αυτά καθοδηγούνται από «πολιτικές φιλοδοξίες των Ουκρανών ηγετών».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου