Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Προειδοποίηση από Μόσχα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας


Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, 2018Οι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο σε συνάντησή τους στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, εν μέσω της συζήτησης για το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, 31 Αυγούστου, 2018. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προειδοποίησε πως θα διασπάσει τους δεσμούς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, για το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανέφερε το «ΑΡ».
Η αυστηρή αυτή προειδοποίηση, επεσήμανε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, έρχεται μετά την υπόσχεση του Οικουμενικού Πατριάρχη να επιτρέψει την Αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η Ρωσική Εκκλησία, η μεγαλύτερη Ορθόδοξη του Κόσμου, κατά το «ΑP», αντιδρά μετ’ επιτάσεως στην απόφασή αυτή του κ. Βαρθολομαίου.
Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, Vladimir Legoyda, προειδοποίησε την Παρασκευή πως θα σπάσει η «Ευχαριστιακή Κοινωνία» με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αν καταστήσει Αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η εν λόγω Εκκλησία πρόσκεται στο Πατριαρχείο Μόσχας για εκατοντάδες χρόνια, αν και πολλές ενορίες έχουν διαχωριστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δημιουργώντας σχήσμα.
Οι εκκλησίες για ανεξαρτησία έχουν αυξηθεί από το 2014 και έπειτα, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Χερσόνησο της Κριμαίας.
Ο εκπρόσωπος, Legoyda, είπε πως τα σχέδια για Αυτοκεφαλία «απειλούν την εύθραυστη θρησκευτική ειρήνη στην Ουκρανία» και κατηγόρησε πως αυτά καθοδηγούνται από «πολιτικές φιλοδοξίες των Ουκρανών ηγετών».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου