Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Αναχώρησαν για Κρήτη τα δύο πλοία που προσέκρουσαν μεταξύ τους. Με καθυστέρηση αναχώρησαν για την Κρήτη από το λιμάνι του Πειραιά τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «blue horizon» και «blue galaxy», μετά την ελαφρά πρόσκρουση που σημειώθηκε μεταξύ τους κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου στις 9 το βράδυ. .
  • Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ζαχάρω. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε αναγεννημένη δασική έκταση, στην περιοχή Ρεβελέικα του δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία. .
  • Ελαφρά πρόσκρουση ανάμεσα στα Blue Horizon και Blue Galaxy στον Πειραιά. Ελαφρά πρόσκρουση έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα στα πλοία Blue Horizon το οποίο αναχωρούσε με προορισμό το Ηράκλειο με 493 επιβάτες και το πλοίο Blue Galaxy το οποίο επίσης αναχωρούσε για τα Χανιά με 603 επιβάτες, κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά. .
  • Στο αυτόφωρο οι 8 για την επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα. Από τη διαδικασία αυτοφώρου θα περάσουν αύριο οι 8 συλληφθέντες .
  • Συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο. Συνελήφθη τελικά ο 55χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Αθήνα. 

Κόσμος

  • Νικαράγουα: Ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα έχει κατηγορήσει τον Μαραντιάγα ότι χρηματοδοτεί τις διαδηλώσεις και εκπαιδεύει διαδηλωτές μέσω ενός think tank στο οποίο είναι επικεφαλής, του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και Δημόσιων Πολιτικών. .
  • Ε.Ε: Δημιουργία φορέα για τη συνέχιση του εμπορίου με το Ιράν. Οι ευρωπαϊκές χώρες της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν θα δημιουργήσουν έναν ειδικό φορέα για να είναι σε θέση να συνεχίσουν τις συναλλαγές με το Ιράν, ιδίως στην αγορά πετρελαίου, ώστε με αυτόν τον τρόπο να παρακαμφούν οι αμερικανικές κυρώσεις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. .
  • ΗΠΑ: «Πράσινο» στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την σχεδιαζόμενη πώληση στην Ταϊβάν ανταλλακτικών για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και για άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο. .
  • Βραζιλία: Μειώνει την ψαλίδα ο υποψήφιος των Εργαζομένων από τον ακροδεξιό Μπολσονάρου. Ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων για την προεδρία Φερνάντο Χαντάντ παρουσιάζεται να μειώνει την ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου από τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζαΐχ Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών της 7ης Οκτωβρίου. .
  • Τραμπ: Ιστορικό ορόσημο η νέα εμπορική συμφωνία με Ν.Κορέα. Μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών υπέγραψαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν την Δευτέρα, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «ιστορικό ορόσημο στο εμπόριο». .

Πολιτική

  • Κοτζιάς: Όνειρό μου η ελεύθερη ενωμένη Κύπρος. Συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. .
  • Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τον Νέλσον Μαντέλα μίλησε ο Τσίπρας. «Ο Νέλσον Μαντέλα μας διδάσκει ότι η επίτευξη της κοινωνικής προόδου είναι μια διαρκής διαδικασία συγκρούσεων, αλλά και συμβιβασμών», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής και το πολιτικό παράδειγμα του. .
  • ΓΑΔΑ: Με εισαγγελική παραγγελία η κλήση Λαφαζάνη στην Ασφάλεια. Ανακοίνωση σχετικά με την κλήση του Πρόεδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη για απολογία στην Κρατική Ασφάλεια, εξέδωσε πριν από λίγο η ΓΑΔΑ, δίνοντας εξηγήσεις για τον ρόλο της Αστυνομίας στην συγκεκριμένη περίπτωση, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. .
  • ΝΔ κατά Ξένης Δημητρίου για το πάγωμα της δικαστικής έρευνας στο Μάτι. Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρει ακέραιη την ευθύνη για την εξέλιξη της έρευνας για το Μάτι, επισημαίνοντας πως η εντολή της συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών. .
  • Κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης ηθικός αυτουργός μαύρης προπαγάνδας και λαϊκιστής. Η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του ‘Φιλελεύθερου’ από τον κ. Μητσοτάκη, απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό .

Οικονομία

  • Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν απαντά πια για συντάξεις ή μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Τα όρια των αρμοδιοτήτων της στα προγράμματα στήριξης ορίζει η ΕΚΤ, με τον πρόεδρο Ντράγκι να αρνείται να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων το 2019. .
  • Μετοχές εταιρειών στους εργαζόμενους υπόσχονται οι Εργατικοί του Κόρμπιν. Το μέτρο ανακοινώθηκε από τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος στο Λίβερπουλ. .
  • Ευρωπαίος αξιωματούχος: Τον Δεκέμβριο η απόφαση για τις συντάξεις. Όπως ανέφερε, ενημερώνοντας τον Τύπο στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης. .
  • Με υπέρβαση στόχων σε μπαράζ φόρων επετεύχθη το πρωτογενές πλεόνασμα. Το πλεόνασμα κρύβει ωστόσο υστέρηση στα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος. .
  • Συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του Ομίλου Stoiximan υπέγραψε η ΟΠΑΠ ΑΕ . Η ΟΠΑΠ ΑΕ ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του Ομίλου Stoiximan .

Αθλητισμός

  • Κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ο Μόντριτς. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν 2017-18 στα βραβεία της FIFA, αναδείχτηκε ο Λούκα Μόντριτς, αφήνοντας πίσω του Ρονάλντο και Μέσι. .
  • La Liga: «Γκέλαρε» η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Τζιρόνα . Νύχτα θρίλερ για την Μπαρτσελόνα, που υπέστη την πρώτη βαθμολογική της απώλεια στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στην Τζιρόνα στο «Καμπ Νου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου