Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Τραμπ θέλει να περιορίσει τις πράσινες κάρτες για όσους λαμβάνουν επιδόματα




Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, 2014

Φωτ. Αρχείου: Πεζοί περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό στο Σαν Ντιέγκο. (AP Photo/Denis Poroy)
OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι μετανάστες, οι οποίοι νομίμως λαμβάνουν κρατική βοήθεια για φαγητό και στέγαση, είναι πιθανό να μην έχουν δικαίωμα να αποκτούν πράσινη κάρτα βάσει νέων κανονισμών που θα τεθούν σε ισχύ.
Η κίνηση αυτή μπορεί να αναγκάσει εκατομμύρια φτωχών μεταναστών, οι οποίοι στηρίζονται στη βοήθεια από το κράτος για την τροφή και την στέγασή τους, να εγκαταλείψουν τη βοήθεια αυτή προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν την πράσινη κάρτα.
Οι μεγαλύτεροι μετανάστες, πολλοί από τους οποίους παίρνουν φθηνά συνταγογραφούμενα φάρμακα μέσω του προγράμματος «Part D» του «Medicare», ίσως επίσης αναγκαστούν να σταματήσουν να παίρνουν μέρος στο δημοφιλές αυτό πρόγραμμα.
Η απόφαση αυτή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν επηρεάζει τους μετανάστες οι οποίοι έχουν λάβει ήδη την πράσινη κάρτα, αλλά είναι πιθανό οι άνθρωποι αυτοί να σταματήσουν να λαμβάνουν τα κάθε είδους επιδόματα προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν την πράσινη κάρτα τους.
Η ρύθμιση αυτή, η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάζει περίπου 382.000 άτομα το χρόνο, αποτελεί την τελευταία από μια σειρά κινήσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να περιορίσει τόσο την νόμιμη όσο και την παράνομη μετανάστευση.
Η ομοσπονδιακή νομοθεσία πάντα απαιτούσε από εκείνους που επεδίωκαν να αποκτήσουν πράσινη κάρτα να αποδεικνύουν ότι δεν θα αποτελούν βάρος στο κράτος και για το λόγο αυτό λάμβανε υπ’ όψιν το αν οι αιτούντες έπαιρναν οικονομική βοήθεια (σε μετρητά) από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να μην χορηγεί την πράσινη κάρτα σε όσους λαμβάνουν κρατική βοήθεια για τρόφιμα και στέγαση.
Πλέον η νέα ρύθμιση (που αναρτήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας) προβλέπει ότι η λήψη επιδομάτων για στέγαση και τροφή θα αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την απόφαση ως προς την χορήγηση πράσινης κάρτας.
Η απόφαση επηρεάζει τους ανθρώπους που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και εκείνους που βρίσκονται στη χώρα με μόνιμες βίζες (συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών) που επιδιώκουν να παραμείνουν μόνιμα.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρεται ότι ο νέος αυτός κανονισμός έχει σκοπό «να διασφαλίσει ότι όσοι επιδιώκουν να έρθουν και να παραμείνουν στις ΗΠΑ είτε προσωρινά, είτε μόνιμα μπορούν να στηρίζουν οικονομικά τους εαυτούς τους και ότι δεν στηρίζονται σε κρατικά επιδόματα».
Ακτιβιστές υπέρ των μεταναστών προβλέπουν ότι οι φτωχοί μετανάστες θα αρχίσουν να σταματούν να λαμβάνουν τα επιδόματα εξαιτίας του φόβου ότι θα τους αρνηθούν την χορήγηση πράσινης κάρτας και ότι στο τέλος θα τους απελάσουν.
«Πρόκειται ουσιαστικά για μια επίθεση στις οικογένειες των μεταναστών, μια προσπάθεια ώστε μόνον οι πλούσιοι να μπορούν να κάνουν αίτηση για να αποκτήσουν πράσινη κάρτα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζάκι Βίμο, ο οποίος είναι αναλυτής στο Εθνικό Νομικό Κέντρο Μετανάστευσης, που έχει την έδρα του στην Ουάσιγκτον.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και πολιτικές προεκτάσεις τής εν λόγω κίνησης, η οποία έρχεται μερικές εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, που θα κρίνουν ποιος θα ελέγχει τη Βουλή και τη Γερουσία κατά τα δύο υπόλοιπα χρόνια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου