Τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες, τονίζει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ μιλώντας στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.
O Ντεϊσελμπλούμ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση της ευρωζώνης και της Ελλάδας, σημειώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι κάτι καλό, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του επισημαίνοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης. Όμως δε νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες».
Ο Ντεϊσελμπλούμ θυμάται ότι στη διάρκεια της θητείας του, είχε κατηγορηθεί ότι δε δείχνει αρκετή συμπόνια. Είχε μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο η δήλωσή του: «Δεν μπορείτε να δαπανάτε τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια». Η δήλωσή του αυτή είχε θεωρηθεί προσβλητική για τις χώρες του Νότου και είχε εκληφθεί ως ξενοφοβική και ρατσιστική. Σύμφωνα με το Euronews, ο Ντεϊσελμπλούμ εμφανίζεται σήμερα αμήχανος όσον αφορά εκείνη τη δήλωση και ερωτηθείς για το θέμα δηλώνει ότι «θα την είχε διατυπώσει διαφορετικά εάν είχε την ευκαιρία».