Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή το θέμα των συντάξεων και τα όσα είπε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και στο Λονδίνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη Βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».
Με αφορμή αυτή τη δήλωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει πως «τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών. Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».
Υπενθυμίζεται ότι και δήλωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είχε χαρακτηριστεί κυνική και σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά.
TA NEA