Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας  «Φιλελεύθερος» που παρέμειναν κρατούμενοι  τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης , ο διευθυντής Παν. Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Μετά από αυτό όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο δικηγόρος Τάσος Αρβαντίνης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».
Εξερχόμενος των δικαστηριων ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε: «Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι δίκη του Φιλελεύθερου ούτε των δημοσιογραφων. Είναι νίκη της Δημοκρατίας που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει».
Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας»Φιλελεύθερος» αφού ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ και συναδέλφους του για τη στήριξη, δήλωσε:
«Δεν είναι μια μάχη που αφορά την εφημερίδα. Είναι μάχη που αφορά την έκφραση. Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένος, Τσίπρα και Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση».
Στο πλευρό των δημοσιογράφων βρίσκονταν και οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης.
Οπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης,«ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται».
Σε δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: «πριν από 2  εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κομματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συλλάβανε για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ