Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Συγγνώμη για την προαγωγή ζήτησε η Μέρκελ

Η καγκελάριος Μέρκελ χθες στο Βερολίνο. Η υπόθεση Μάασεν ήταν η δεύτερη κρίση σε διάστημα τριών μηνών για μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε με χίλιες δυσκολίες πριν από έξι μήνες.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΒΕΡΟΛΙΝΟ. «Ειδικός συνεργάτης του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποθέσεις», περιλαμβανομένου του μεταναστευτικού ζητήματος. Βαθμός και μισθός: ίδιος. Ο νέος τίτλος του Χανς-Γκέοργκ Μάασεν λειτούργησε σαν λεπτή μεταξωτή κλωστή από την οποία πιάστηκε η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, προκειμένου να συνεχίσει το τρικυμιώδες ταξίδι της. Ενα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2017, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ άσκησε χθες αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας ότι η κοινή γνώμη ήταν αδύνατο να «χωνέψει» τον συμβιβασμό της περασμένης Τρίτης. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι ο Μάασεν, που αποπέμφθηκε από την ηγεσία της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος μετά την κάλυψη που προσέφερε σε ακροδεξιά στοιχεία, δεν θα προαχθεί σε υπουργό Εσωτερικών, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
«Σκεφτήκαμε υπερβολικά τα λειτουργικά ζητήματα του υπουργείου Εσωτερικών και πολύ λιγότερο την αντίδραση που προξενεί στον κόσμο η λέξη “προαγωγή”. Λυπάμαι που συνέβη κάτι τέτοιο», είπε χθες η καγκελάριος, προτρέποντας την κυβέρνηση να αφήσει την υπόθεση πίσω της και να καταπιαστεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Λάθος
«Και οι τρεις κάναμε λάθος», δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες, αναφερόμενη στην καγκελάριο, στον υπουργό εσωτερικών Ζεεχόφερ, που επέμενε να προστατεύει τον Μάασεν, και στον εαυτό της. Η Νάλες δέχθηκε εντονότατες πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός της, με τους αντιπάλους της συγκυβέρνησης να αισθάνονται δικαιωμένοι για την καχυποψία τους απέναντι στη συνεργασία με τον Χορστ Ζεεχόφερ. Επρόκειτο για τη δεύτερη υπαρξιακή κρίση της κυβέρνησης σε διάστημα τριών μηνών, καθώς στα τέλη Ιουνίου ο Χορστ Ζεεχόφερ είχε απειλήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν δεν θεσμοθετηθούν οι αυτόματες επιστροφές προσφύγων που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε έξι ολόκληρους μήνες μετά τις εκλογές και που δίνει την εντύπωση ότι ασχολείται διαρκώς με τις εσωτερικές αντιφάσεις της προξενεί απογοήτευση στο εκλογικό σώμα. «Αυτή τη στιγμή, η Μέρκελ, η Νάλες και ο Ζεεχόφερ είναι οι σημαντικότεροι ενισχυτές της AfD», σημείωσε ο αναλυτής του περιοδικού Spiegel Γιάκομπ Αουγκστάιν.
Πηγή:  REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου