Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2018

  • "Ο Ξενοφών" δείχνει τα δόντια του: Κλείνουν σχολεία, απαγορευτικό απόπλου. Αυτό, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Φωτιά στον Σχινιά Μαραθώνα. Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Δικαστικά, στον Σχινιά Αττικής. 
  • Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο χωριό Ζόλα, στην Κεφαλονιά όπου πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως έως 9 μποφόρ. 
  • Έκτακτη προειδοποίηση στους κατοίκους της Ζακύνθου. Έκτακτη προειδοποίηση στους κατοίκους της Ζακύνθου εξέδωσε η πολιτική προστασία της περιφέρειας, εν όψει της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει το νησί. 
  • Τραυματισμός αστυνομικού από τα επεισόδια στην Τούμπα. Αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια των αποψινών επεισοδίων έξω από το γήπεδο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. 
  • Ο Ξενοφών δείχνει τα δόντια του: Κλείνουν σχολεία, απαγορευτικό απόπλου. Αυτό, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Κόσμος

  • Μαδούρο: Έτοιμος να συναντηθώ με Τραμπ. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ παρά τις "τις τεράστιες διαφορές" που χωρίζουν τις δύο χώρες. 
  • ΗΠΑ: Εύσημα Τραμπ στον… εαυτό του για την αναβολή της επίθεσης στην Ιντλίμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε χθες ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας - τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην εμπόλεμη χώρα - που βρίσκεται στο στόχαστρο επίθεσης των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της, Ρωσίας, μέχρις ότου μία υποστηρίκτρια του ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στη συριακή επαρχία, σε μια προεκλογική του συγκέντρωση πριν ένα μήνα. 
  • Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις αμερικανικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν. Ή Άγκυρα δεν θα στηρίξει τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον ενάντια της Τεχεράνης και θα συνεχίσει το εμπόριο με το Ιράν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. 
  • Ο Τραμπ έλαβε επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ανυπομονεί να τον συναντήσει. «Ο πρόεδρος Κιμ διαβλέπει ένα όμορφο μέλλον για τη Βόρεια Κορέα (…) Ανυπομονώ να ξανασυναντηθούμε στο πλαίσιο της δεύτερης Συνόδου μας που θα λάβει χώρα σχετικά σύντομα» σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. 
  • Ο ρόλος του Παρατηρητή της Γειτονιάς στην απαγωγή των παιδιών στην Κύπρο. Στον ‘Παρατηρητή της γειτονιάς’ οφείλεται το αίσιο τέλος στην απαγωγή των δύο ανήλικων παιδιών στην Κύπρο. 

Πολιτική

  • Διμερείς συναντήσεις Κοτζιά με τους ΥΠΕΞ Ιορδανίας, Μπαχρέιν και Παλαιστίνης. Στις επαφές συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής συνεργασίας και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 
  • Μήνυμα Αβραμόπουλου για έναν πιο αποτελεσματικό ΟΗΕ. Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος εστίασε στην ανάγκη ο ΟΗΕ να καταστεί πιο αποτελεσματικός στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, στο πλαίσιο της 73ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. 
  • Κοτζιάς :Στόχος η σταθεροποίηση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας πρώτα από όλα για τη σταθεροποίηση της περιοχής μας. Δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας. 
  • Επιλεκτική στοχοποίηση Λαφαζάνη βλέπουν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνυμα στη Γεροβασίλη να αναλάβει δράση. Κάνουν λόγο για επιλεκτική στοχοποίηση «πολιτικών πράξεων διαμαρτυρίας» από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. «Καρφιά» για ολιγωρία σε δράσεις οργανωμένων ομάδων με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά. 
  • Επαφές Τσίπρα για επενδύσεις, με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός για περισσότερη από μια ώρα είχε συνάντηση με επενδυτές, τις οποίες συντόνισαν οι Bank of America/Merril Lynch. 

Οικονομία

  • Νέα κονδύλια εγκρίθηκαν από ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού. Κονδύλια ύψους 763 εκ. ευρώ προς τις ελληνικές αρχές και 847 εκ. ευρώ προς διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ ενέκρινε η Επιτροπή για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα. 
  • «Τρύπα» 1 δισ. δολ. στον κύκλο εργασιών της Folli Follie . «Τρύπα» ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στον κύκλο εργασιών της Folli Follie Group στην Ασία και 290 εκατομμυρίων δολαρίων στα ταμειακά διαθέσιμα αποκαλύπτουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε για την εταιρεία η Alvarez & Marsal. 
  • «Πάγο» από Moody s: Γιατί δεν αναβαθμίσαμε την ελληνική οικονομία. 
  • Προς πλήρης απελευθέρωση των capital controls στις συναλλαγές εσωτερικού. Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα, το καθεστώς που θα ισχύει από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, θα προσομοιάζει προς την κανονικότητα, δηλαδή οι συναλλαγές τους θα είναι χωρίς περιορισμούς στο εσωτερικό. Παραμένουν περιορισμοί για τις κινήσεις κεφαλαίων προς το εξωτερικό, αλλά είναι πιο χαλαροί, σε σύγκριση με τους ισχύοντες.
  • Και το αφορολόγητο βάζει στο τραπέζι των διεκδικήσεων ο Τσακαλώτος. Επιμένει ότι ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει να μη μειωθούν οι συντάξεις, ενώ το ίδιο λέει πρώτη φορά και για το αφορολόγητο. «Δεν είπα ποτέ ότι θέλω να πεθάνουν άνθρωποι», είπε, απαντώντας στην κριτική για τις δηλώσεις του για τους 70 και άνω. Διαψεύδει μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο. Επίθεση στη ΔΗΣΥ: «θα σας φάει η ΝΔ για πρωινό». 

Αθλητισμός

  • Ερντογάν: Δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση της Τουρκίας για το EURO 2024. Η Τουρκία αναμένει μια «δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση» από την UEFA ως προς την υποψηφιότητά της να φιλοξενήσει το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. .
  • Χάρβεϊ Έλιοτ: Το πρωί μαθητής, το βράδυ ποδοσφαιριστής. Επίσημα πλέον, ο Χάρβεϊ Έλιοτ έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Φούλαμ σε ηλικία 15 χρονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου