Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2018


  • Πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αχαΐα και Καλλιθέα Πάτρας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ελέγξουν δύο φωτιές στο Λιμνοχώρι της δυτικής Αχαΐας και στην περιοχή της Καλλιθέας στην Πάτρα. .
  • Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά. Μια ακόμη δύσκολη νύχτα για την Κεφαλονιά, όπου εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα πολλαπλές δασικές πυρκαγιές .
  • Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας. Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί και τέσσερα χωριά των Κυθήρων λόγω της κακοκαιρίας. .
  • Πού θα χτυπήσει ο μεσογειακός κυκλώνας . Την Κυριακή, το χαμηλό αυτό θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, θα μπει μέσα στις νότιες Κυκλάδες και στη συνέχεια θα αρχίσει σταδιακά να εξομαλύνεται η κατάστασή του, να ρηχαίνει το χαμηλό αυτό προς το ανατολικό Αιγαίο. .
  • Βραβείο στον Γιώργο Δαυίδ για την πολυετή προσφορά του . Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τίμησε τον επίτιμο πρόεδρο της Coca – Cola HBC AG, Γιώργο Α. Δαυίδ στο καθιερωμένο επίσημο δείπνο “Back-to-Business Dinner 2018”. .

Κόσμος

  • Σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στα Ηνωμένα Έθνη. Η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στα Ηνωμένα Έθνη, η Νίκι Χέιλι συμμετείχε σε μια διαδήλωση των αντιπάλων του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και δεν δίστασε να πάρει το μεγάφωνο απαιτώντας την αποχώρηση του. .
  • Αφαίρεση της τιμητικής καναδικής υπηκοότητας στην ηγέτιδα της Μιανμάρ. Οι Καναδοί βουλευτές, σε μια συμβολική κίνηση ψήφισαν την Πέμπτη ομόφωνα υπέρ της ανάκλησης της τιμητικής καναδικής υπηκοότητας που είχε χορηγηθεί στην ηγέτιδα της Μιανμάρ Αουνγκ Σαν Σου Κι, λόγω της άρνησής της να καταδικάσει τη «γενοκτονία» των μουσουλμάνων Ροχίνγκια. .
  • Ιράν: Ψευδείς οι κατηγορίες Νετανιάχου ότι κρύβει πυρηνικό υλικό το Ιράν. Ο κόσμος απλά θα γελάσει με τις κατηγορίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ιράν κρύβει πυρηνικό υλικό σε μια αποθήκη στην Τεχεράνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars. .
  • Γκουτέρες: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κυβερνητικέ. .
  • Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πέμπτης θητείας στην Καγκελαρία. Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει στο «τιμόνι» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεκδίκησης και μιας νέας, πέμπτης θητείας στην Καγκελαρία. .

Πολιτική

  • Μπουτάρης: Υλοποιείται η θαλάσσια αστική συγκοινωνία. “Σε τελική φάση υλοποίησης μπαίνει επιτέλους η θαλάσσια αστική συγκοινωνία”, επισημαίνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. .
  • Γεύμα εργασίας Τσίπρα - Ρος στη Νέα Υόρκη. Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών. .
  • Συνάντηση Κοτζιά - Νίμιτς στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε την Πέμπτη εθιμοτυπική συνάντηση με τον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. .
  • Σύμμαχος των ΗΠΑ και αποφασισμένος να κυρώσει τις Πρέσπες δηλώνει ο Τσίπρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην WSJ ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει ακόμα κι αν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την στήριξή τους, ενώ υπολόγισε πως η συμφωνία θα κατατεθεί στην ελληνική Βουλή περίπου τον Μάρτιο. .
  • Αιχμές από τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που θα λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, που τα μέλη του θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, που δεν θα είναι χειροκροτητές της κυβέρνησης, αναφέρει η Πανελλαδική Σύσκεψη Πρωτοβουλίας των «53» του ΣΥΡΙΖΑ. .

Οικονομία

  • Η Ιταλία συμφώνησε σε στόχο για έλλειμμα 2,4% αφού λύγισε ο Τρία. .
  • Άνοδος για τον ελληνικό τουρισμό τον Αύγουστο. Την ανοδική πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού καταδεικνύουν για έναν ακόμη μήνα τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), για τον μήνα Αύγουστο. .
  • ΣΕΒ: Να αποφευχθούν υπέρογκες και μη βιώσιμες αυξήσεις μισθών. Αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα όλων, ώστε να αποφευχθούν υπέρογκες και μη βιώσιμες αυξήσεις μισθών πέραν των ορίων που θέτει η αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας, ζητεί ο ΣΕΒ. .
  • Φορολοταρία Αυγούστου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1000 ευρώ. Χίλιους τυχερούς που κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας ανέδειξε η σημερινή κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων την οποία διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και που αφορά συναλλαγές που εκκαθαρίστηκαν τον Αύγουστο 2018. .
  • Υψηλό το επίπεδο της φτώχειας στη Ρωσία, αναμένεται αύξηση των εισοδημάτων. Το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία παραμένει υψηλό, ωστόσο, για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, τα εισοδήματα του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, αναμένεται να αυξηθούν το 2018, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. .

Αθλητισμός

  • Η Γερμανία νίκησε την Τουρκία και θα είναι οικοδέσποινα του Euro 2024. Ήταν η πρώτη φορά που για την επιλογή του διοργανωτή η UEFA έλαβε υπόψη της τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου