Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Θα τον στύψουν σαν λεμονόκουπα και θα τον πετάξουν;

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, 2018

Του Σάκη Μουμτζή
Χθες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την τέταρτη κατά σειρά εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσω: Ευρωεκλογές 2014, εθνικές εκλογές Ιανουαρίου 2015, δημοψήφισμα και εθνικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015.
Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει και το ερώτημα που έχει καταντήσει κοινότοπο πλέον αφορά τις συντάξεις. Τι θα κάνουν οι εταίροι μας; Νομίζω πως στο συγκεκριμένο θέμα δίνουμε υπερβολική σημασία, καθώς τον ψηφοφόρο δεν τον ενδιαφέρει τι δεν θα χάσει, αλλά τι θα κερδίσει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτά που αφαίρεσε μέσω της φορολογίας, από τους πολίτες. Είναι πεποίθηση μου πως ο Αλ. Τσίπρας, έστω και μονομερώς, τις συντάξεις δεν θα τις πειράξει. Γνωρίζει πως αυτό θα τον οδηγήσει σε συντριβή.
Και οι εταίροι μας; και οι υπεραντλαντικοί μας φίλοι; Δεν θα προσπαθήσουν να διασώσουν τον Αλ. Τσίπρα; Τόσα έκανε γι΄αυτούς.
Ο εξωτερικός παράγων ενδιαφέρεται πρώτα-πρώτα να υπάρξει σταθερότητα στην Ελλάδα. Να εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίσθηκαν από μιαν ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία. Αν αυτήν την πλειοψηφία την έχει ο Κ.Μητσοτάκης δεν τους ενδιαφέρει. Βέβαια, θα είναι λιγότερο βολικός παίκτης από τον νυν πρωθυπουργό, ο οποίος ουσιαστικά ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε, μετά το πάθημα του πρώτου εξαμήνου του 2015. Τότε αντιλήφθηκε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να κυβερνήσει είναι να ψηφίζει αδιαμαρτύρητα όσα του υποδεικνύουν.
Ομως οι εταίροι μας αντιλαμβάνονται πως με την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, η οικονομία της χώρας θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει κι έτσι θα μειωθεί η περίπτωση να ξαναζητήσουν από τα κοινοβούλια τους νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
Αν δεν μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Κ.Μητσοτάκης, τότε είμαι σίγουρος πως θα επιβάλλουν τον μεγάλο συνασπισμό Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν δαπανήσει πολλά λεφτά για την πατρίδα μας για να τα αφήσουν έρμαια στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και στην απλή αναλογική. Οσο και αν ακούγεται πολιτικά κακόηχο αυτό θα είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο, που θα ακυρώσει μόνον η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Και με το Σκοπιανό τι θα γίνει; Εδώ μέχρι και ο Μπους κινητοποιήθηκε; Η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ έχει προσλάβει διεθνή στρατηγικό χαρακτήρα και η Νέα Δημοκρατία έχει αντιταχθεί στην συμφωνία των Πρεσπών που ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα για την ένταξη.
Αν ο Αλ. Τσίπρας φέρει την συμφωνία στην Βουλή θα πετύχει την υπερψήφιση της με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το πλήγμα όμως που θα υποστεί στην Β. Ελλάδα θα είναι σημαντικό. Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 28/8-2/9 στην Α’ Θεσσαλονίκης φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την Νέα Δημοκρατία με 14 μονάδες διαφορά.
Αν δεν φέρει την συμφωνία στην Βουλή και πετάξει την καυτή πατάτα στον Κυρ. Μητσοτάκη, τότε εκτίθεται σε όλους αυτούς στους οποίους υποσχέθηκε διευθέτηση του προβλήματος. Και ο Κυρ. Μητσοτάκης τι θα κάνει; Θα έρθει αμέσως μετά την εκλογή του σε αντιπαράθεση με τους πανίσχυρους συμμάχους μας; Κατά την γνώμη μου η οποιαδήποτε απάντηση σε αυτό το ερώτημα επισκιάζεται από την αναγκαιότητα της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το μείζον και το προέχον.
Αλλωστε, αρχικά και ο Αλ. Τσίπρας ανακίνησε το Σκοπιανό ζήτημα για να προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα στην Νέα Δημοκρατία, και στην συνέχεια για να ανταλλάξει την λύση του με «δωράκια» εγχωρίου ενδιαφέροντος.
Ομως στην πολιτική δεν υπάρχει ευγνωμοσύνη. Υπάρχει το ψυχρό ποντάρισμα στον ανερχόμενο παίκτη. Ο προηγούμενος έπαιξε τον ρόλο του.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου