Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Με πολύ ενδιαφέρον η ομιλία του Μιχάλη Δουκάκη για τη Συρία στο Μαλιώτειο




Ο 3 φορές πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και μία φορά υποψήφιος για την διεκδίκηση του Λευκού Οίκου κ. Μιχάλης Δουκάκης μίλησε σε πυκνό ακροατήριο για το θέμα της Συρίας και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Δεν ξέρω γιατί πρέπει να κάνουμε τους χωροφύλακες στο κόσμο" είπε ο Ελληνικής καταγωγής που σήμερα είναι καθηγητής στο Northeastern University της Βοστώνης και του University of California, Los Angeles (UCLA).
Πρέπει να προωθούμε Ελληνικής καταγωγής σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής” είπε ο κ. Δουκάκης. Αναφέρθηκε στο γεγονός το πως ήρθε ο πατέρας του στην Αμερική από τη Μυτιλήνη και πως ήρθε η μάνα του από την Λάρισα οι οποίοι σπούδασαν και διακρίθηκαν. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν παρουσιάστηκε στο στρατό τη δεκαετία του 50 του είχαν ήδη φάκελο.
Αναρωτήθηκε πολλές φορές στην ομιλία του γιατί δεν γίνεται συνασπισμός κρατών που θα βοηθήσει τη Συρία να βγει από αυτό τον πόλεμο. “Ο Ασάντ δεν ήταν για να γίνει ηγέτης. Ο αδερφός του ήταν αυτός που προοριζόταν να πάρει τα ηνία της χώρας του αλλά ο αδερφός του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας ο σημερινός ηγέτης της Συρίας ο οποίος έχει σπουδάσει οφθαλμίατρος”.
Σε ερώτηση από το ακροατήριο “τις βιομηχανίες πολεμικού υλικού τις ενδιαφέρει το κέρδος” ο κ. Δουκάκης απάντησε ότι “με έχει προβληματίσει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και δεν περίμενα ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν θα έβρισκε λύση για τη Συρία και το Ιράν” αφού είχε προταθεί και αναλάβει δραστηριότητες ο Κόφη Ανάν να γινόταν συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια και τα παράτησε κι αυτός.
Είπε ακόμα “δεν περιμένω από τον πρόεδρο Τραμπ ότι θα λύση κάποιο πρόβλημα στη μέση ανατολή αφού βλέπει μόνο εχθρούς”.
Σε ερώτηση μας “Από το 2001 και με πρόσχημα την τρομοκρατία υπάρχουν κάμερες παντού που μας παρακολουθούν τι κάνουμε και τι λέμε, τι έχετε να πείτε;” Για να απαντήσει “το γνωρίζω, γι αυτό κι εγώ δεν έχω iphone”!
Την διάλεξη παρακολούθησαν δεκάδες ελληνικής καταγωγής αλλά και από τη Συρία.
Ακολούθησε δεξίωση.
Ήταν η πρώτη διάλεξη από τον σύνδεσμο “Φίλων του Μαλιωτείου” και προγραμματίζονται άλλες με άλλους ομιλητές.
Η Σύνταξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου