Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Διάσωση 9 τουριστών από ιστιοφόρο στον Σαρωνικό. Άνδρες του Λιμενικού προχώρησαν χθες στη διάσωση εννέα τουριστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, στον Σαρωνικό Κόλπο. 
  • Τσίπρας: Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας . «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 2018 Concordia Annual Summit στη Νέα Υόρκη.
  • Πρόσκρουση φορτηγών πλοίων στο αγκυροβίλιο του Πειραιά. Πρόσκρουση του φορτηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Καπετάν Χρήστος» με το φορτηγό «Stadt Dresden» με πορτογαλική σημαία στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου του Πειραιά. 
  • Διακοπή νερού στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Έκτακτη διακοπή υδροδότησης απόψε στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
  • Μητσοτάκης: Ανάγκη μείωσης της φορολογίας ως κίνητρο για συμμόρφωση. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας η οποία θα παρέχει πρόσθετο κίνητρο για την φορολογική συμμόρφωση. 
  • Προσαγωγή υπόπτου για τη δολοφονία του φαρμακοποιού στην Κηφισιά. Ο 51χρονος που προσήχθη νωρίτερα στη ΓΑΔΑ, ως ο βασικός ύποπτος, είχε δανειστεί από τον φαρμακοποιό ένα μεγάλο χρηματικό πόσο κι επειδή δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει έγινε κατάσχεση του σπιτιού του, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές. 

Κόσμος

  • ΟΗΕ: Έως το 2030 όλα τα κορίτσια του κόσμου να πηγαίνουν σχολείο. Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τερέζα Μέι και ο Τζάστιν Τριντό δεσμεύτηκαν χθες στα Ηνωμένα Έθνη ότι όλα τα κορίτσια έως το 2030 θα είναι σε θέση να πάνε σχολείο, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εμπόδια στη φοίτηση. 
  • Έτοιμος για συνάντηση με Κιμ Γιονγκ Ουν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε χθες πως είναι ανοιχτός σε συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε συνέχεια της ιστορικής συνόδου κορυφής που είχε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο. 
  • ΗΠΑ: Πρώτα η διασφάλιση των αγορών πετρελαίου και μετά οι κυρώσεις στο Ιράν. O ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ, τόνισε χθες πως η χώρα του θα διασφαλίσει ότι οι αγορές πετρελαίου είναι καλά εφοδιασμένες πριν επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις ενάντια στην αγορά πετρελαίου του Ιράν στις 4 Νοεμβρίου. 
  • ΗΠΑ: Την Παρασκευή η ψηφοφορία της Γερουσίας για Κάβανο. Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ψηφίσει την Παρασκευή το πρωί για την έγκριση της υποψηφιότητας του Μπρετ Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, μια μέρα μετά την ακρόαση μιας γυναίκας που κατηγορεί τον υπερσυντηρητικό δικαστή για σεξουαλική επίθεση. 
  • Ενοχλημένος ο Πομπέο με την απόφαση της ΕΕ να παρακάμψει τις κυρώσεις στο Ιράν. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, δήλωσε σήμερα "βαθύτατα απογοητευμένος" από την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού, στόχος του οποίου είναι να επιτρέψει στις χώρες και τις ξένες επιχειρήσεις να αποφεύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν. 

Πολιτική

  • Συνάντηση Κοτζιά με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Συνάντηση με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Ουές Μίτσελ, είχε χθες ο Νίκος Κοτζιάς. 
  • Συνάντηση Τσίπρα - Μοράλες στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 
  • Τσίπρας: Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας . «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 2018 Concordia Annual Summit στη Νέα Υόρκη. 
  • Κυπριακό και προσφυγικό ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν. Σε βελτιωμένο κλίμα συγκριτικά με τη συνάντηση του Ιουλίου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ, διεξήχθη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. 
  • Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με Ερντογάν. Η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Οικονομία

  • Αχτσιόγλου: Στόχος η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας. Κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση του ΣΕΒ ήταν το βράδυ της Τρίτης η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. .
  • Την ανιούσα παίρνουν τα ενοίκια . Σε ποιες περιοχές έχουν ακριβύνει. Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα ενοικιάσεων που πραγματοποίησε η RE/MAX Ελλάδας οι τιμές κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο εμφανίζουν αύξηση 8,4% σε ολόκληρη την επικράτεια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. .
  • Έρευνα: Η Ελλάδα 108η στην οικονομική ελευθερία μαζί με Κίνα, Σουαζιλάνδη. «Την ώρα που κάποιοι κυνηγούν τον μπαμπούλα του νεοφιλελευθερισμού, η οικονομική ελευθερία της Ελλάδας είναι αντίστοιχη της Κίνας και της Σουαζιλάνδης» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΚΕΦίΜ Νίκος Ρώμπαπας .
  • Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν απαντά πια για συντάξεις ή μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Τα όρια των αρμοδιοτήτων της στα προγράμματα στήριξης ορίζει η ΕΚΤ, με τον πρόεδρο Ντράγκι να αρνείται να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων το 2019. .
  • Μετοχές εταιρειών στους εργαζόμενους υπόσχονται οι Εργατικοί του Κόρμπιν. Το μέτρο ανακοινώθηκε από τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος στο Λίβερπουλ. .

Αθλητισμός

  • Λιγκ Καπ: Αποκλεισμός-σοκ για τη Γιουνάιτεντ από τη Ντέρμπι . Η ψυχωμένη Ντέρμπι Κάουντι κατάφερε και απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι (8-7, κανονική διάρκεια 2-2), «βουλιάζοντας» την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και άλλο στην εσωστρέφεια. .
  • Αλλάζει χέρια η Τσέλσι; Φεύγει ο Αμπράμοβιτς;. Την πώληση της Τσέλσι σκέφτεται ο μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με άτομα του στενού περιβάλλοντός του. 
  • «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Νάσος Μπαρμπαγιάννης με χρόνο 16.23, Βαλεντίνος Πούρικας με 17.20 και Απόλλωνας Γεωργίου με 17.45 .
  • Κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ο Μόντριτς. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν 2017-18 στα βραβεία της FIFA, αναδείχτηκε ο Λούκα Μόντριτς, αφήνοντας πίσω του Ρονάλντο και Μέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου