Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Εμβληματική μεταρρύθμιση η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Πειραιώς.
Στην εισήγησή του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ένα αποκεντρωμένο κράτος λειτουργεί καλύτερα και αναφέρθηκε εκτενώς στην εξαγγελία που έκανε στην 83η ΔΕΘ για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2021, μετά από μία μεταβατική περίοδο.
Επίσης, μίλησε για πολύ σημαντική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία και για τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του κράτους.
«Κάνει πράξη χρόνιο αίτημα της αυτοδιοίκησης να μπορεί να διαχειρίζεται η ίδια τα του οίκου της» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πρωτοβουλία ενδυναμώνει την αυτονομία, την ανταποδοτικότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ενδυναμώνεται η ίδια η πρόσβαση των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
«Έχω ακούσει αρκετή κριτική ότι η πρότασή μας έχει ζητήματα συνταγματικότητας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και αφού διάβασε το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος υπογράμμισε: «Η μεταρρύθμιση κάνει για πρώτη φορά πράξη την επιταγή αυτού του άρθρου του Συντάγματος που είχε μείνει ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο.
Είναι εμβληματική μεταρρύθμιση στα πλαίσια της αποκέντρωσης και προφανώς για να πετύχει χρειαζόμαστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρωγό, τόσο στη μεταβατική περίοδο, όσο και στη συνέχεια».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει ερήμην των δήμων, αλλά σε συνεργασία μαζί τους, σε αντίθεση -όπως είπε- με την κυβέρνηση που «συστηματικά εργαλειοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδοκώντας άλλα οφέλη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου