Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Αυγερινοπούλου: «Eίπαν ψέματα και εξαπάτησαν τους αγρότες για τις αποζημιώσεις για την ακαρπία»


Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2018

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε., όπως διαβεβαίωνε εδώ και μήνες ο ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ για την ακαρπία των ελαιοπαραγωγών, ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ, δηλαδή το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ!… Η ίδια η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην δώσει οικονομική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν την σοδειά τους λόγω ακαρπίας το 2013, και κρυβόταν μέχρι σήμερα πίσω από τη δικαιολογία ότι η ΕΕ αρνήθηκε τις σχετικές αποζημιώσεις απορρίπτοντας το αίτημα της Ελλάδας, ενώ τέτοιο αίτημα, όπως αποκάλυψα, ποτέ δεν είχε σταλεί από την Ελλάδα προς την ΕΕ» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου, ρίχνοντας φως στην υπόθεση της μακράς καθυστέρησης για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για ζημιές του 2013 όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά και σε όλη τη χώρα.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ χωρίς καμία ντροπή και την αίσθηση της πολιτικής τους ευθύνης ενέπαιξαν τους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας και κορόιδεψαν τους πάντες σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων από την ακαρπία του 2013.
Τη δήλωση αυτή έκανε φανερά αγανακτισμένη η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου τ. βουλευτής του Νομού μας, η οποία προσφάτως είχε φέρει το συγκεκριμένο θέμα σε σύσκεψη με τον ΕΛΓΑ. Η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε επισκεφτεί τον ΕΛΓΑ μαζί με εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων του Νομού μας οι οποίοι αγωνιούσαν δικαιολογημένα για το πότε θα πάρουν τις σχετικές αποζημιώσεις, καθώς η καθυστέρηση ήταν πλέον μακρά. Επρόκειτο για αποζημιώσεις οι οποίες είχαν υπολογιστεί περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ελλάδα, ενώ περίπου το ένα τρίτο θα καταβαλόταν στον Ν. Ηλείας (από 15 – 22 Ευρώ είχαν υπολογιστεί επισήμως από το Κράτος οι ζημίες για τον Νομό μας.) Η απάντηση που πήραν από εκείνη την συνάντηση ήταν ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να καταβάλει από εθνικούς πόρους τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά γιατί ήταν δυσανάλογα με τα διαθέσιμε εκείνη την εποχή κονδύλια, ζήτησε όμως η Κυβέρνηση από την Ε.Ε. οικονομική ενίσχυση, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.  Παλαιότερη απάντηση, ότι «τα λεφτά υπάρχουν, αλλά τα καθυστερεί το Υπουργείο Οικονομικών και όχι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» είχε ήδη χρησιμοποιηθεί, ώστε να εφυσιχαστούν -ψευδώς- οι αγρότες. 
Όπως είχε δεσμευθεί τότε η κα Αυγερινοπούλου που ορθά έδειξε να μην πείθεται από τέτοια απάντηση θα διερευνούσε περαιτέρω το θέμα, ιδιώς όσον αφορούσε στην αλληλογραφία μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ, με την έρευνά της να είναι τελικά, ιδιαίτερα αποκαλυπτική…
ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝΤΟ ΑΙΤΗΜΑ!…
Σύμφωνα με τα όσα διαπιστώνονται, και από τις απαντήσεις που αυτή τη φορά έλαβε αρμοδίως η κα Αυγερινοπούλου, δεν υπεβλήθη ποτέ καν αίτημα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ε.Ε. για το θέμα της ακαρπίας στο Νομό μας. Εξ’ άλλου δεν ανευρέθησαν πουθενά έγγραφα με τα οποία να δηλώνεται η άρνηση της Επιτροπής για την χορήγηση αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς και για το έτος 2013. Πού είναι λοιπόν το ερώτημα και που η απάντηση με αρνητικό χαρακτήρα που επικαλείται ο ΕΛΓΑ και το αρμόδιο Υπουργείο; Τέτοια αλληλογραφία δεν υπήρξε ποτέ. Αντιθέτως η Κυβέρνηση στις απαντήσεις της ακολούθησε μια εντελώς παρελκυστική πολιτική προς τους πληγέντες αγρότες οι οποίοι, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν το παραμικρό, περίμεναν μάταια και ανυποψίαστοι για τα όσα συνέβαινουν τα χρήματά τους! Μετά από πίεση της Δρος Αυγερινοπούλου, το Υπουργείο επίτελους επισήμως απάντησε ότι τα χρήματα ουδέποτε υπήρξαν δεσμευμένα για τους πληγέντες αγρότες από την ακαρπία 2013, καθώς τα κονδύλια για την αποζημίωση ήταν υπέρογκα και ξεπερνούσαν τα χρηματοδοτικά όρια του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος της χώρας. 
«Οι πληγέντες αγρότες θα μπορούσαν, αν η Κυβέρνηση είχε χειριστεί σωστά το ζήτημα να έπαιρναν τις αποζημιώσεις τους ή έστω ένα μέρος αυτών. Είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που ενεργούν και αντιμετωπίζοουν τέτοια σοβαρά θέματα στην Κυβέρνηση λες και δεν αντιλαμβάνονται την σημασία τους. «Αφαιρούν» χρήματα μέσα από τις τσέπες του Ελληνικού λαού με την αμέλειά τους και την αμάθεια τους!!
Απεμπολούν δε με περισσό πολιτικό θράσος τις δικές του ευθύνες, αποφεύγουν να δώσουν μια ειλικρινή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.  Πώς να εμπιστευθείς λοιπόν τέτοιους παράγοντες της πολιτικής μας ζωής, όταν έχουν ήδη κάνει καθημερινά τους πρακτική την κοροϊδία και το ψέμα; Πώς είναι δυνατόν να συνεργασθείς μαζί τους όταν απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί αναρίθμητους αγρότες συμπατριώτες μας, αυτοί επιλέγουν να εξαπατούν και να αποκρύβουν την πραγματικότητα;».
Η τ. βουλευτής Ηλείας θα συνεχίσει τον αγώνα και την προσπάθεια της σε μια κατεύθυνση, έστω και μερικής πλέον αντιμετώπισης του προβλήματος σε συνεργασία με τον Τομέα Αγροτικής Παραγωγής της ΝΔ.  
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου