Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Απανθρακώθηκε εν ώρα υπηρεσίας πυροσβέστης στο Σιδηρόκαστρο. Ο άτυχος άνδρας πάτησε γυμνό καλώδιο της ΔΕΗ που είχε πέσει στο έδαφος.
  • Χαμηλώνει τους τόνους το Μαξίμου για τυχόν ρήξη με τον Καμμένο. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος επιχείρησε να διαμηνύσει πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πολλά κοινά σημεία στην εφαρμογή πολιτικών και πολλή δουλειά μπροστά τους.
  • Απροστάτευτη η Μάνδρα σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες. Τα αντιπλημμυρικά έργα άρχισαν στα τέλη Αυγούστου, περίπου 10 μήνες μετά την τραγωδία, όμως δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την άνοιξη. 
  • Πώς θα κινηθεί ο μεσογειακός κυκλώνας το Σάββατο και την Κυριακή. Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία των επομένων ημερών.
  • Πλακιωτάκης για Κουβέλη: Άλλαξε ο Μανωλιός…. Από την Δευτέρα σημαντικός αριθμός πλοίων που έχει λάβει Πιστοποιητικά Αξιοπλοΐας από την Επιθεώρηση των Εμπορικών Πλοίων και τις Λιμενικές Αρχές θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια γιατί τα πιστοποιητικά τους θα έχουν λήξει. .
  • Medicane:To σπάνιο φαινόμενο μεσογειακού κυκλώνα που πλήττει την Ελλάδα vid. Στην Κρήτη και σε άλλα νότια νησιά της Ελλάδας μπορεί να πέσουν βροχές έως και 100-150 χιλιοστόμετρα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλημμύρες. Πόλεις όπως η Σμύρνη στην Τουρκία, και η Καλαμάτα στην Ελλάδα μπορεί να δουν βροχές 50-60 χιλιοστομέτρων.

Κόσμος

  • Ο Τραμπ υπέγραψε ν/σ που αποτρέπει τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ποσόν 675 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και επιπλέον πόρους για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και αλλού .
  • Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί σε νέες συγκρούσεις με το Ισραήλ στη Γάζα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο ανήλικοι, ο 14χρονος Μοχάμεντ αλ Χουμ και άλλο ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών το οποίο δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι κοντά στο χωριό Χαν Γιούνες. Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε επίσης ο 18χρονος Ιγιάντ Αλ Σάαρ. .
  • Συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου τύπου F-35 στη Νότια Καρολίνα. Το πιλοτήριο κατάφερε με επιτυχία να απομακρυνθεί εγκαίρως από το μαχητικό αεροσκάφος και ο πιλότος κατάφερε να σωθεί. .
  • Με μεγάλο αστερίσκο εγκρίθηκε από την επιτροπή η υποψηφιότητα Κάβανο. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ ζήτησε μετάθεση της τελικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για μια εβδομάδα ώστε να προηγηθεί έρευνα του FBI σχετικά με τις καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο. .
  • Γκάφα Ιρανού δημάρχου...έβαλε επετειακή αφίσα με στρατιώτες άλλης χώρας!. Η αφίσα "κατέβηκε" το βράδυ της Τετάρτης. Έδειχνε τρεις στρατιώτες, πάνω σε ένα βράχο και η φωτογραφία συνοδευόταν από ένα ποίημα στην περσική γλώσσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο η αρχική φωτογραφία, που ρετουσαρίστηκε για την περίσταση, εικόνιζε μια στρατιωτίνα. .

Πολιτική

  • Λεβέντης: Η νέα βουλή να παραπέμψει τον πρωθυπουργό σε δίκη για τις Πρέσπες. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη «ο κ. Μητσοτάκης προσεύχεται να τελειώσει τη βρωμοδουλειά ο Τσίπρας, ώστε μετά να νίψει χείρας και να πει τη βρήκα έτοιμη. Αλλά ο Τσίπρας, βέβαια, ως πονηρός και σατανικός θα του την "κάνει' τελευταία στιγμή. Θα πει η επόμενη Βουλή να αποφασίσει». .
  • Χαμηλώνει τους τόνους το Μαξίμου για τυχόν ρήξη με τον Καμμένο. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος επιχείρησε να διαμηνύσει πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πολλά κοινά σημεία στην εφαρμογή πολιτικών και πολλή δουλειά μπροστά τους. .
  • Τσίπρας: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ μπορεί να γίνει μοντέλο για λύση διαφορών. Η συμφωνία δεν έγινε μέσω «επιβολής του ισχυρότερου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. .
  • Σπυράκη: Η χώρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. .
  • Τσιόδρας: Πολωτικό κλίμα και λαϊκισμός τροφοδοτούν οικονομική αβεβαιότητα. "Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα είναι εκλογικά όπλα, κερδοφόρα για κάποιους, όπως έχει αποδειχθεί, αλλά άκρως επιζήμια για τη χώρα και τους ίδιους τους πολίτες".

Οικονομία

  • Η κυβέρνηση δεν θα βάλει την περικοπή των συντάξεων στον προϋπολογισμό. Πρόθεση της Αθήνας είναι να περιλάβει στο σχέδιο του προϋπολογισμού μόνον τις εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις και επιδόματα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
  • Αναλυτικές οδηγίες για την νέα χαλάρωση των capital controls. Διευκρινίσεις της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για τις νέες τροποποιήσεις των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών. 
  • ΟΠΑΠ Forward:Πολύτιμη τεχνογνωσία και νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις . Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, υποστηρίζει συνολικά 40 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 
  • Οι αγορές ραπίζουν την Ιταλία μετά την απόφαση για ψηλό έλλειμμα. Πάνω από το 3,2% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εν μέσω φόβων ότι επίκειται νέα σύγκρουση της Ρώμης με τις Βρυξέλλες. 
  • Αναδρομικά 1,2 δισεκ. σε ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς. Η σχετική νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή. Τα δύο τρίτα αναλογούν στους ένστολους αλλά κατά κεφαλήν οι άλλες δύο κατηγορίες θα λάβουν περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου