Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Βάσω Αποστολοπούλου: «Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος»

Μήνυμα ελπίδας για την αντιμετώπιση των ασθενειών που αποτελούν μάστιγα και πλήττουν τον σύγχρονο κόσμο, έδωσε από την Αμαλιάδα η διακεκριμένη Ελληνο- Αυστραλή Καθηγήτρια Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Victoria της Αυστραλίας Βάσω Αποστολοπούλου, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας που πραγματοποιήθηκε στον σύγχρονο νέο Πολυχώρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας.
Η κα Αποστολοπούλου ήταν στο επίκεντρο κατά την χθεσινή ημέρα του συνεδρίου και η ίδια δεν έκρυψε την ικανοποίησή της όχι μόνο για την παρουσία της στο Συνέδριο, αλλά και για την παρουσία της στην Αμαλιάδα, τον τόπο καταγωγής των γονιών της.
«Οι γονείς μου είναι από την Αμαλιάδα, αλλά εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αυστραλία. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στον τόπο καταγωγής μου, είναι πολύ ωραία εδώ» είπε μιλώντας στην ‘Π’.
Αξιοθαύμαστη διαδρομή
Η κα Αποστολοπούλου έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και κατάρτιση στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων για χρόνιες ασθένειες  με μεταφραστική εστίαση. Έχει εκπαιδευτεί στην ανοσολογία, τον καρκίνο και την πρωτεϊνική κρυσταλλογραφία. Έχει εκτεταμένο υπόβαθρο κλινικής έρευνας και εξαιρετικές δεξιότητες στην ανάπτυξη και την κλινική έρευνα. Το έργο της για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του καρκίνου έχει δοκιμαστεί σε περισσότερες από 25 κλινικές μελέτες και η κα Αποστολοπούλου τα τελευταία 20 χρόνια έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία και διακρίσεις για τα επιτεύγματά της. Επίσης, έχει ερευνητικά επιτεύγματα στους τομείς της χορήγησης αντιγόνων και της ανάπτυξης εμβολίων. Έχει συμβάλει στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του παγκρέατος, τα οποία βρίσκονται σε δομικές πιλοτικής φάσης στον άνθρωπο…
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου