Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησετο περπάτημα υπέρ του Ελληνικού Κολλεγίου Βοστώνης


Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, 2018


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με σημείο έναρξης της περιοχή Mamaroneck της Νέα Υόρκης, ξεκίνησε ήδη στις 31 Αυγούστου να περπατάει ο αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο NewRochelle της Νέας Υόρκης, Τζον Ντος Σάντος, προκειμένου, όπως είπε, να συγκεντρωθούν χρήματα υπέρ του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τίμιου Σταυρού στη Βοστώνη.
Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα»  («Ε.Κ.»), λίγους μήνες πριν είχε δηλώσειότιπρογραμματίζει να περπατήσει 220 μίλια για 14 ημέρες για να φθάσει στον προορισμό του στις 14 Σεπτεμβρίου, την ημέρα εορτής του Σταυρού που εορτάζει και η Σχολή.
Απώτερος σκοπός αυτής της προσπάθειας είχε αναφέρει ότι εκτός από τη συγκέντρωση επταψήφιου αριθμού χρημάτων μέσω του λογαριασμού GoFundme με την επωνυμία“Walk4HCHC», είναι και η προβολή του συγκεκριμένου Ελληνικού Κολλεγίου, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, ο αριθμός των αιτήσεων μειώνεται.
Εν όψει της ημέρας εκκίνησης του περπατήματος του Τζον Ντος Σάντος, ο νέος πρόεδρος του Παραρτήματος 405 στο NewRochelle της AHEPA, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο NewRochelle, Χάρης Φωτιάδης, μίλησε στην εφημερίδα «Ε.Κ.», εκφράζοντας την προσωπική υποστήριξή του προς τον σκοπό αυτό.
Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Φωτιάδης τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει κατανοητό ότι ο «αριθμός των καταρτισμένων Κληρικών μειώνεται» και ότι είναι απαραίτητο για τον Ελληνισμό στις Η.Π.Α. να διατηρηθεί «ένα [ακαδημαϊκό] ίδρυμα σε πανεπιστημιακό επίπεδο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ελληνικό πολιτισμό, τα ιδανικά, τις αξίες και την ιστορία!»
Να σημειωθεί ότι ο Τζον Ντος Σάντος, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να προσφέρει, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, από αγάπη προς την ελληνική κοινότητα της Αγίας Τριάδος στο NewRochelle, είναι Πορτογάλος Ελληνορθόδοξος και είναι νυμφευμένος με Ελληνίδα, την Ελευθερία, με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ όπως είχε αναφέρει δύο από τα τρία παιδιά του επέλεξαν το Ελληνικό Κολλέγιο για τις σπουδές τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω πρωτοβουλία, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο NewRochelleστον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.holytrinitynr.org/announcements/a-walk-for-hellenic-collegeholy-cross, ενώ εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για την ιστορία του Ελληνικού Κολλεγίου, παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Θεολογικής Σχολής του Τίμιου Σταυρού στη Βοστώνη στον εξής σύνδεσμο:https://www.hchc.edu/about/history_of_hellenic_college
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου