Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κωσταράκου. Αντιδράσεις στη κυβέρνηση για τις δηλώσεις του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα έχει λάβει 1,6 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
  • Σοβαρός τραυματισμός 19χρονης στο Αγρίνιο κατά την πορεία για τον Φύσσα. Η νεαρή χτυπήθηκε από αιχμηρό βαρύ αντικείμενο στο πρόσωπο ενώ καθόταν σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία. Δεν κινδυνεύει η ζωή της, αλλά την Τετάρτη θα χειρουργηθεί. .
  • Ποινικές διώξεις για κτίριο που αγόρασαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ. Πηγές του ΑΠΘ επιμένουν πάντως ότι η όλη διαδικασία πέρασε από ελεγκτικούς μηχανισμούς (Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ά.) κι ότι τηρήθηκαν τα νόμιμα. .
  • Επεισόδια στις πορείες για τον Φύσσα- Τραυματιάς και προσαγωγές στο Αγρίνιο. Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα .
  • Μαθήματα αυτοάμυνας σε εφοριακούς από ΑΑΔΕ για 4η χρονιά . Η έναρξη των προπονήσεων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα παρέχεται στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ δωρεάν. .
  • H πορεία για τον Παύλο Φύσσα: Tι δηλώνει η οικογένεια (pics). Η Μάγδα Φύσσα κατέφτασε πριν απο λίγη ώρα στο σημείο που πριν απο πέντε χρονια έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, χάιδεψε το μνημείο και άναψε ένα κεράκι στην μνήμη του, εμφανώς συγκινημένη. 

Κόσμος

  • Ντι Μάιο: Ο ΥΠΟΙΚ πρέπει να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που έχουν ανάγκη. O επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του κρατικού προϋπολογισμού. .
  • Ένα εκατ. παιδιά επιπλέον κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν στην Υεμένη. Ένα εκατομμύριο παιδιά επιπλέον κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν στην Υεμένη λόγω της απογείωσης των τιμών βασικών αγαθών μετά την επανέναρξη επιχείρησης για την κατάληψη του στρατηγικής σημασίας λιμανιού στη Χοντάιντα, προειδοποίησε σήμερα η ΜΚΟ «Save the Children». .
  • Βραζιλία: Επτά νεκροί σε εξέγερση σε φυλακή. Επτά έγκλειστοι έχασαν τη ζωή τους χθες, κατά τη διάρκεια εξέγερσης μετά από απόπειρα απόδρασης σε φυλακή στην Πολιτεία Παρά, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της Βραζιλίας. .
  • Μέι: Κοντά σε συμφωνία με την Ε.Ε. για ένα συντεταγμένο Brexit. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για ένα συντεταγμένο Brexit, τονίζει η Aγγλίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε άρθρο της που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt. .
  • ΗΠΑ: Νέα διάψευση Μάτις στις φήμες περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις διέψευσε την Τρίτη τα δημοσιεύματα κατά τα οποία ενδέχεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι «δεν θα τα έπαιρνα τόσο στα σοβαρά». .

Πολιτική

  • Συναντήσεις Τσίπρα με Αλ Θάνι και Αβραμόπουλο στο Μαξίμου. Διαδοχικές επαφές θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Κατάρ και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής. .
  • ΣΥΡΙΖΑ: Μπαίνουμε σε προγραμματική αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. .
  • Συγγνώμη από «Μακελειό» σε Κοτζιά στο δικαστήριο. Εκδικάστηκε τη Τρίτη στο Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η προσφυγή που έκανε το 2016 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά της εφημερίδας «Μακελειό», για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και απλή, και για εξύβριση. .
  • Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κωσταράκου. Αντιδράσεις στη κυβέρνηση για τις δηλώσεις του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα έχει λάβει 1,6 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. .
  • Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Παπανδρέου. Στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μάιου, θα συμπεριλαμβάνεται συμφώνα με πληροφορίες και ο ο Νίκος Παπανδρέου. .

Οικονομία

  • Κύπρος: Επιτυχής η έκδοση 10ετους ομολόγου – Φωτό με νόημα από τον ΥΠΟΙΚ. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κάνει λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία. .
  • Πρόστιμο 300.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Folli Follie. Την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στην εταιρεία FOLLI FOLLIE αποφάσισε σε συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. .
  • Τζανακόπουλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για συντάξεις. Ο κυβερνητικός εταίρος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι κοντά στο αμερικανικό κίνημα Tea Party και στην κυβέρνηση της Αργεντινής που γύρισε την χώρα στο ΔΝΤ. .
  • Έως 28 Σεπτεμβρίου η πληρωμή εισφορών του ΕΦΚΑ. Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι εισφορές Αυγούστου 2018 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Φορέα. .
  • Αποζημιώσεις 750 εκατομμυρίων ευρώ ζητά η Eldorado Gold για τις Σκουριές. Η καναδική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών από την πλευρά της πολιτείας, αν και διευκρινίζει πως για την ώρα δεν επιλέγει την δικαστική οδό. .

Αθλητισμός

  • Ιστορικό «χατ-τρικ» του Μέσι στο Champions League. Ρεκόρ στο εφετινό Champions League κατέγραψε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Αϊντχόφεν με 4-0, στο «Καμπ Νου». .
  • Ch. League: Λύτρωσε τη Λίβερπουλ ο Φιρμίνο. Μπορεί να έμεινε στον πάγκο αρχικά, λόγω του τραυματισμού του στο μάτι, ωστόσο ο Φιρμίνo, έκανε την δουλειά του για τη Λίβερπουλ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 72’ και σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στο 3-2 επί της Παρί Σεν Ζερμέν, 20 λεπτά αργότερα! .
  • Μάνατζερ Αντετοκούνμπο: Ο Βασιλακόπουλος είπε τον Γιάννη αρκούδα με χαλκά. Μία φοβερή καταγγελία έκανε ο Γιώργος Πάνου στον ΣΠΟΡ FM, καθώς ο μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο δήλωσε πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε αποκαλέσει τους Γιάννη και Θανάση «αρκούδες με χαλκάδες». .
  • Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη στο Κύπελλο. Όλοι οι αγώνες αναλυτικά. ΠΑΟΚ και Άρης είναι στον ίδιο όμιλο (4ος) κάτι που σημαίνει ότι θα κονταροχτυπηθούν στον θεσμό του Κυπέλλου. 
  • Θεός Άρης και στο «Βικελίδης» - Nίκη επί του Λεβαδειακού. Τρίτη νίκη για τον Άρη χωρίς να δεχτεί γκολ στο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στη… φυσική του έδρα, με 2-0 επί του Λεβαδειακού, που έχασε πέναλτι με τον Μαρκόφσκι και την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου