Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, 2012


  • Δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό την Δευτέρα και την Τρίτη οι ΔΟΥ, οι οποίες το διήμερο αυτό θα παραμείνουν κλειστές. Οι προθεσμίες που λήγουν Δευτέρα και Τρίτη μεταφέρονται για τους φορολογούμενους, που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, για την ερχόμενη Τετάρτη.
  • Αισθητή πτώση, της τάξεως των τριών με πέντε βαθμών Κελσίου, θα σημειώσει από σήμερα, Δευτέρα η θερμοκρασία, κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Ο φθινοπωρινός καιρός θα διατηρηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει εκ νέου άνοδο.
  • Μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες, αλλά και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ, ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας την Κυριακή στο συνέδριο της Ομοσπονδίας που ξεκίνησε στην Αθήνα.
  • Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα σε όσους διστάζουν να ψηφίσουν τα μέτρα. Με εντολή του, τέθηκε εκτός ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα την Κυριακή ότι η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τα μέτρα. Ο κ. Σταυρογιάννης παραπέμπεται και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.
  • Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να χαιρετίσει ναζιστικά, μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι μπορεί «καμιά φορά» τα μέλη του κόμματος του να χαιρετούν κατ' αυτόν τον τρόπο, «αλλά έχουν καθαρά χέρια» γιατί δεν έχουν κλέψει. Αντιδράσεις κομμάτων.

Κόσμος

  • Για τον Μαριάνο Ραχόι και την ισπανική κεντροδεξιά παράταξη, η Γαλικία πάντα θα προσφέρει πολιτική «ανάσα». Αυτό επιβεβαιώθηκε με το αποτέλεσμα των κρίσιμων εκλογών στην επαρχία-γενέτειρα του πρωθυπουργού, όπου ο Λαϊκό Κόμμα σάρωσε. Οι Εθνικιστές του PNV πρώτο κόμμα στη Χώρα των Βάσκων, όπου κερδίζει έδαφος και η ριζοσπαστική αριστερά.
  • Συμπλοκές με «άρωμα» συριακού εμφυλίου ξέσπασαν στη Βηρυτό στο περιθώριο της κηδείας του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της λιβανικής αστυνομίας Ουισάμ αλ-Χασάν, ενός από τα οκτώ θύματα της βομβιστικής επίθεσης που «χρεώνει» η αντιπολίτευση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα και προειδοποιητικά πυρά στον αέρα σε εκατοντάδες διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισβάλουν στην έδρα της κυβέρνησης απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι. Σε αυτοσυγκράτηση κάλεσε τους υποστηρικτές του ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Σαάντ Χαρίρι μετά το ξέσπασμα της βίας. Φωτορεπορτάζ από τη Βηρυτό.
  • Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο στα προάστια του Μιλγουόκι, στο Γουισκόνσιν, όπως μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Περιπολικά και ασθενοφόρα έσπευσαν έξω από ένα ινστιτούτο ομορφιάς που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο. Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο, φέροντας τραύματα από σφαίρες.
  • Τέλος στη φημολογία περί θανάτου του Φιντέλ Κάστρο έβαλε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία όπου εικονίζεται ο ίδιος με τον ιστορικό ηγέτη του νησιού.
  • Λάμψη από πριγκιπικούς γάμους έζησε το μικροσκοπικό Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβρούργου, όπου ο Γουλιέλμος, ο πρωτότοκος γιος του Μεγάλου Δούκα παντρεύτηκε τη Βελγίδα εκλεκτή της καρδιάς του Στεφανί. Στην πόλη του Λουξεμβούργου συγκεντρώθηκαν γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο, ενώ στους κεντρικούς δρόμους έγιναν συναυλίες. Τις σκοτούρες των συνεδριάσεων στο Eurogroup ξέχασε για λίγο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επίσης ήταν παρών. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Οικονομία

  • Πολύωρη ήταν η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την Κυριακή προκειμένου να κλείσουν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου όλες οι εκκρεμότητες με την τρόικα και να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά» είπε ο Γ.Βρούτσης για τα εργασιακά. «Γίνεται διαπραγμάτευση, θα φανεί τις επόμενες δύο μέρες» είπε ο Γ.Στουρνάρας, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τα περί εκτάκτου Eurogroup, την Παρασκευή.
  • Επίθεση στην Ανγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο σοσιαλδημοκράτης αντιπαλός της για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ σχετικά με την τακτική της στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Ο Στάινμπρουκ κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι έβαλε εμπόδια στην τραπεζική ένωση, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει τις πιθανότητές της να επανεκλεγεί. Ο ίδιος τόνισε ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να προωθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2013.
  • To ενδεχόμενο προγράμματος ελληνικής επαναγοράς ομολόγων, με χρήματα από τον ESM και με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να εξετάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το Spiegel. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το Βερολίνο εξετάζει σενάριο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση δανείζεται χρήματα από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM, με τα οποία επαναγοράζει ομόλογα στην τρέχουσα τιμή τους -τα οποία διαπραγματεύονται περίπου στο 25% της αξίας τους- με στόχο τη σημαντική απομείωση του τελικού βάρους του δημόσιου χρέους. Δεν σχολιάζει το δημοσίευμα το Βερολίνο.

Αθλητισμός

  • Όπως ήταν αναμενόμενο η νέα αποτυχία του Παναθηναϊκού και οι δύο χαμένοι βαθμοί στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη, προκάλεσαν αναταράξεις και αντιδράσεις από τον κόσμο, τόσο κατά του προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα, όσο και κατά της διοίκησης! Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Πορτογάλος τεχνικός αποδοκιμάστηκε έντονα και ανταπέδωσε με ένα ειρωνικό χειροκρότημα, ενώ επεισόδιο σημειώθηκε και στα επίσημα του σταδίου, όπου ορισμένοι οπαδοί ξέσπασαν κατά του Γιάννη Αλαφούζου για να τους απαντήσει και εκείνος σε έντονο ύφος ότι δεν στηρίζουν την ομάδα. Ο Φερέιρα στις δηλώσεις που έκανε δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, αλλά τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει για τον ίδιο, αλλά εκείνο κοιμάται ήσυχος για τη δουλειά που κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου