Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2012

  • Για τρεις και πλέον ώρες συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς προκειμένου να εκτιμήσει τη συμβιβαστική λύση που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και κρίθηκε πως επήλθε πρόοδος, η θέση του κόμματος παραμένει σταθερή να μην ψηφίσει τα εργασιακά, ακόμα και στην περίπτωση που η συμφωνία με την τρόικα έρθει στη Βουλή σε ένα άρθρο. Συνεχείς οι διαβουλεύσεις και οι προσπάθειες, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων.
  • Πρέπει να υπάρξει «αγώνας για την καλλιέργεια της ιδέας της ανοχής και της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου. Αγώνας εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον του ρατσισμού», ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τις Σέρρες.
  • Κλοπή του βουλευτικού του αυτοκινήτου από τη Νέα Σμύρνη κατήγγειλε το απόγευμα της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Αμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για την εξεύρεση του οχήματος, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγες ώρες αργότερα, μερικά στενά πιο μακριά από το σημείο στο οποίο ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ότι έγινε η κλοπή. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.
  • Σειρά κινητοποιήσεων πρότεινε στους καθηγητές το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων καλώντας, μεταξύ άλλων, το διδακτικό προσωπικό να αναλάβει πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ακόμα και στην ανάρτηση πανό στα σχολεία με συνθήματα κατά του μνημονίου. Συγκέντρωση των δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, στις 13:00 και των καθηγητών την Τετάρτη στις 18:00 στα Προπύλαια.
  • Μετ’ εμποδίων έγινε την Τετάρτη η ανακήρυξη υποψηφίων για τις εκλογές μελών Συμβουλίου Διοίκησης στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ προβλήματα και αναβολές ψηφοφορίας σημειώθηκαν και σε άλλα τρία ιδρύματα, στο ΑΠΘ, το Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Κόσμος

  • Την θέση ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης όχι μόνο δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους αλλά φέρνουν και καταστροφή στην Ελλάδα εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός γλωσσολόγος και διανοητής Νόαμ Τσόμσκι. Η επιλογή της λιτότητας είναι οικονομικά αδιέξοδη, λέει, και εκτιμά ότι είναι κάτι περισσότερο από μια εμμονή για την τιθάσευση του πληθωρισμού: «είναι ένας ταξικός πόλεμος» με πολιτικές νεοφιλελεύθερης κοπής που γκρεμίζουν το κοινωνικό κράτος.
  • Η 48χρονη Σέιλα Μπέιλη Γιουμπανκ, από το Σαν Αντόνιο, έστησε την εικονική απαγωγή της. Ο λόγος; Ο φόρτος εργασίας. Επιθυμώντας να λείψει από τη δουλειά της, επικαλέστηκε απαγωγή, πλάθοντας μια ψευδή ιστορία.
  • «Ηθελημένη άγνοια» για τα μαθήματα από την ελληνική κρίση καταλογίζουν οι New York Times στον Μιτ Ρόμνεϊ κάνοντας αναφορά σε σχόλια του υπουψηφίου των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια του τρίτου ντιμπέιτ με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε αναφέρει «οι ΗΠΑ οδεύουν προς το δρόμο της Ελλάδας», μια θέση όχι πρωτότυπη για τον υποψήφιο που άλλωστε έχει φέρει και άλλες φορές την Ελλάδα σαν αντιπαράδειγμα για θέματα οικονομίας.
  • Ο φωτογράφος της φρίκης του ναζισμού στο κολαστήριο του Άουσβιτς Βίλχελμ Μπράσε έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετων. Οι φωτογραφίες του Μπράσε, πρώην κρατούμενου στο Άουσβιτς, αποτέλεσαν ένα πολύτιμο και ταυτόχρονα ανατριχιαστικό ιστορικό χρονικό για τις φρικαλεότητες που διαπράττονταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο ίδιος, που ήταν μισός Αυστριακός, μισός Πολωνός, πρωτοστάτησε ενεργά στην ίδρυση του Μουσείου του Άουσβιτς και πέρασε μεγάλο μέρος του βίου του διδάσκοντας τους νέους, ιδιαίτερα στη Γερμανία, για το Ολοκαύτωμα.
  • Η κυβέρνηση του Ισημερινού «ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση της υγείας του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία της στο Λονδίνο, και ζητεί να επιτραπεί να μεταφερθεί με ασφάλεια σε νοσοκομείο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ανώτερος διπλωμάτης του Ισημερινού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μόσχα.

Οικονομία

  • Την πρόθεσή του να ενημερωθεί το Eurogroup Working Group, την Πέμπτη, ότι «το πακέτο έκλεισε» εξέφρασε ο Γ.Στουρνάρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα περιθώρια -τόσο τα χρονικά όσο και της διαπραγμάτευσης- εξαντλούνται. Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι η τρόικα υπαναχώρησε σε αξιώσεις της για τα εργασιακά, εντούτοις η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή στη θέση να μην ψηφίσει τα εργασιακά και καταβάλονται προσπάθειες να συμφωνήσει. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς και το ΔΝΤ, μιλούν για «ελάχιστα σημεία» του πακέτου που παραμένουν ανοιχτά.
  • Τα μέτρια αποτελέσματα τριμήνου και η πρόθεση της Fed να μην μεταβάλει επί της ουσίας την πολιτική της γύρισαν το κλίμα στη Νέα Υόρκη που έκλεισε με πτώση. Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αποκόμισαν περιορισμένα κέρδη.
  • Αγωγή με την οποία ζητεί να καταβληθούν αστικές αποζημιώσεις λόγω απάτης κατέθεσε το αμερικανικό δημόσιο κατά της Bank of America Corp, τονίζοντας ότι μέσω της θυγατρικής της Countrywide δόθηκαν πολλές χιλιάδες τοξικά δάνεια που ζημίωσαν το Δημόσιο με περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Αθλητισμός

  • Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τόνισε ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι να προκριθεί στους «16» του Champions League και για αυτό θα συνεχίσει να δουλεύει, ενώ προσέθεσε ότι η ομάδα προσπαθεί να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά κύριο μέλημα είναι οι βαθμοί και οι νίκες. Από την πλευρά του ο Ρενέ Ζιράρ μίλησε με σκληρά λόγια για τα λάθη της άμυνας της Μονπελιέ, τονίζοντας ότι τιμωρηθήκαμε για αυτά.
  • Ο Βασίλης Τοροσίδης τόνισε ότι η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονπελιέ στη Γαλλία με 2-1, αποτελεί ψυχολογική ανάταση για εκείνον και τους συμπαίκτες του, ενώ ευχαρίστησε τον Θεό για όλες τις φορές που έχει αγωνιστεί. Από την πλευρά του ο Κώστας Μανωλάς τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη και την πήρε και προσέθεσε ότι η ομάδα θα κάνει απολογισμό μετά και το εντός έδρας ματς με τους Γάλλους. Τέλος ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι μετά το γκολ αντιδράσαμε και ανεβήκαμε.
  • Η Σάλκε επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς και πέρασε πρώτη στη βαθμολογία του 2ου ομίλου όπου βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, ενώ εκτός έδρας ήττες υπέστησαν η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-1 και η Μάντσεστερ Σίτι από τον Άγιαξ με 3-1 στον 4ο όμιλο. Στον 3ο όμιλο η Ζενίτ επικράτησε με 1-0 της Άντερλεχτ και η Μάλαγα έκανε την έκπληξη απέναντι στη Μίλαν επίσης με 1-0. Στον πρώτο όμιλο η Πόρτο επιβλήθηκε με 3-2 της Ντιναμό Κιέβου και η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε από την έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου