Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο ομογενής Θωμάς Κατσιαντώνης υποδέχθηκε τον πρόεδρο Ομπάμα στο Νιου Χαμσάιρ

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2012


Ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ Θωμάς Κατσιαντώνης υποδέχεται τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο αεροδρόμιο του Μάντστεστερ, στον οποίον μίλησε για την Ελλάδα.

O πολιτειακός βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ, Θωμάς Κατσιαντώνης, υποδέχθηκε προχτές στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έκανε προεκλογική εκστρατεία στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ έπειτα από την τρίτη και τελευταία τηλεμαχία της περασμένης Δευτέρας.
Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Θωμάς Κατσιαντώνης, ο οποίος εκλέγεται με το Δημοκρατικό Κόμμα στη Βουλή του Νιου Χαμσάιρ, είπε ότι «πήγα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και καλωσόρισα τον Πρόεδρο με τον οποίο είχαμε συζήτηση επί πέντε λεπτά τουλάχιστον» και συμπλήρωσε πως «τον ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την Οικονομία». Του ανέφερα ακόμα ότι «αρκετοί Ελληνες της Αμερικής τον υποστηρίζουμε για την επανεκλογή του. Μας ευχαρίστησε και μου είπε ότι είναι μαζί μας».
Στην ερώτηση «πώς τον καταλάβατε, πώς αισθάνεται για την Ελλάδα;», απάντησε ότι «είναι πολύ θετικός, θέλει να μας βοηθήσει όσο μπορεί». Σχετικά με το αν είπε ο κ. Ομπάμα πως προτίθεται να βοηθήσει πρακτικά την Ελλάδα, ο κ. Κατσιαντώνης εξήγησε ότι «δεν υπήρχε ο χρόνος για να μπούμε σε λεπτομέρειες. Απλώς μου είπε και τώρα, όπως είχε μιλήσει και σε μία προηγουμένη συνάντησή μας, για την ανάγκη επενδύσεων και προώθησης της ανάπτυξης στην Ελλάδα».
Αναφορικά με το αν ήταν φιλικός ο κ. Ομπάμα, ο κ. Κατσιαντώνης τόνισε πως «ήταν πολύ φιλικός, πολύ απλός όπως μιλούμε τώρα εμείς άνετα έτσι ήταν η συνομιλία μας».
Στην ερώτηση πώς πηγαίνει η προεκλογική εκστρατεία στο Νιου Χαμσάιρ, επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή είναι πολύ κοντά, αλλά οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα προηγείται κατά δύο μονάδες» και τόνισε «αλλά πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν αρκετοί αναποφάσιστοι».
Η πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ στο παρελθόν λογιζόταν Ρεπουμπλικανή πολιτεία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μεταπτώσεις «ψηφίζει και Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς, ανάλογα με τη χρονιά», τόνισε ο κ. Κατσιαντώνης και συμπλήρωσε «πριν τέσσερα χρόνια που υπήρχε κρίση στο Νιου Χαμσάιρ ο κ. Ομπάμα το είχε κερδίσει».
Μιλώντας για τους ομογενείς ψηφοφόρους, είπε: «η μεγαλύτερη πλειοψηφία, ιδιαίτερα στην πόλη του Μάντσεστερ, που γνωρίζω είναι Δημοκρατικοί, υπάρχει κι ένα ποσοστό που είναι με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και οι οποίοι δεν αλλάζουν παραμένουν σταθεροί».
Σύμφωνα με τον κ. Κατσιαντώνη, η πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ «υπολογίζεται πως έχει πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες Ελληνες και Ελληνοαμερικανούς, οι περισσότεροι είναι στο Μάντσεστερ γύρω στις πέντε χιλιάδες, επίσης έχουμε στη Νάσουα, στο Ντόβερ, στο Κόνκορντ, στο Κιν, στο Ντόβερ και στο Πόρτσμουθ».
Ο κ. Κατσιαντώνης γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πήγε στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών μαζί με τους γονείς του οι οποίοι παλιννόστησαν. Ο τόπος καταγωγής τους είναι ο Αυγερινός Κοζάνης. Το έτος 1992 ο Θωμάς Κατσιαντώνης επανήλθε στην Αμερική ως φοιτητής κι έπειτα από λίγο ήλθε και ο αδελφός του, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκλεγεί και αυτός βουλευτής της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ.
Στην ερώτηση τι είναι αυτό το οποίο τον προσελκύει και αναμειγνύεται με τα κοινά, απάντησε ότι «μου αρέσει να βοηθώ όλους τους ανθρώπους, αλλά ειδικά τους Ελληνες, την Ομογένεια» και συμπλήρωσε πως «όταν πρωτοήλθα στην Αμερική είδα ότι είμαστε πάρα πολλοί Ελληνες αλλά δεν μπορούμε να ενωθούμε και να περάσουμε πολλά πράγματα».
Δεν αποκλείει τίποτε για τα μελλοντικά σχέδια. Εχει κατά νου τη Δημαρχία του Μάντσεστερ αλλά και τη Βουλή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου