Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Μπερλουσκόνι

 Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2012

Γιατί καταδικάστηκε από ιταλικό δικαστήριο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού 

Δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τετραετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση φοροδιαφυγής και στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Η υπόθεση φοροδιαφυγής αφορούσε τη μιντιακή αυτοκρατορία του, Mediaset. Η δίκη αφορούσε την εξαγορά των δικαιωμάτων προβολής αμερικανικών ταινιών στην τηλεόραση.
"Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι", δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλμπάνο.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να ασκήσει έφεση. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης.
Σύμφωνα με το νόμο, δε θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καθώς έχει ξεπεράσει το 76ο έτος, ενώ αναμένεται να πληρώσει μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.
Η καταδίκη της Παρασκευής ήταν η πρώτη για τον Ιταλό μεγιστάνα, καθώς πολλές από τις υποθέσεις εναντίον του δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, ενώ για άλλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου