Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Αισιόδοξος ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις προσπάθειες της κυβέρνησης

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, 2012

Αισιόδοξος δηλώνει από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Συναντήσεις με στελέχη IIF, ΔΝΤ και αμερικανικής κυβέρνησης.
Την αισιοδοξία του εξέφρασε από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ευελπιστώντας ότι «όταν διαμορφώσουμε αυτό το πακέτο σε λίγες μέρες, θα υπάρχει θετική αντίδραση διεθνώς και υποστήριξη προς την Ελλάδα».
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών επαφών του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές» και με βασικό θέμα συζήτησης τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπογράμμισε στους συνομιλητές του «την κυβερνητική σταθερότητα, γιατί πρέπει να πείσουμε διεθνώς ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την πρώτη ημέρα της ολιγοήμερης επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα, είχε συναντήσεις στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και τον γενικό διευθυντή του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του IIF, Τζέφρι 'Αντερσον, συζητήθηκε το ζήτημα της κρίσης στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα, η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα, η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF), ο διευθύνοντας αύμβουλός του, Τσαρλς Νταλάρα, συναντήθηκε με τον κ. Βενιζέλο και «είχαν μια εγκάρδια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πρόοδο που κάνει η Ελλάδα στην προσαρμογή και μεταρρύθμιση, καθώς και για το τι απομένει να γίνει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα, ώστε η Ευρωζώνη να εξέλθει από την κρίση χρέους».
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε, επίσης, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέιβιντ Λίπτον, ο οποίος αντικαθιστά την Κριστίν Λαγκάρντ, που βρίσκεται εκτός ΗΠΑ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η υποδιευθύντρια του ΔΝΤ, Νεμάτ Σαφίκ και ο σύμβουλος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Μαρκ Φλάναγκαν.
Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και στη συνομιλία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Λίπτον, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, που έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, όπως τού επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ, το βοηθό υφυπουργό Οικονομικών Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν.
Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το γνωστό αμερικανικό think-tank «Brookings Institution», με θέμα: η κρίση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη και ο ρόλος των ΗΠΑ.
Μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών επαφών του, ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
ΕΡ: Είδατε τον κ. Νταλάρα και τον κ. Λίπτον. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας;
Βενιζέλος: Κοινός παρονομαστής των επαφών που έχω στην Ουάσιγκτον με το ΔΝΤ, με το IIF και τον Τσαρλς Νταλάρα, με κρίσιμα πρόσωπα από την αμερικανική κυβέρνηση -και στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εξωτερικών- είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα. Από εκεί εξαρτάται αν θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο, οριστικό πακέτο που θα πείσει και την ελληνική κοινωνία και τις αγορές. Και μπορούμε να το έχουμε αυτό. Αυτό θα μας βοηθήσει να λύσουμε και όλα τα άλλα προβλήματα. Το ανοιχτό πρόβλημα με τα εργασιακά και όλα τα άλλα εξαρτώνται από αυτό. Γι' αυτό και αφιερώνω τις προσπάθειές μου στο κρίσιμο αυτό σημείο.
ΕΡ: Τι τους είπατε και τι είπαν οι συνομιλητές σας;
Βενιζέλος: Κατ' αρχάς, απάντησα σε ερωτήσεις για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, για την κυβερνητική σταθερότητα, γιατί πρέπει να πείσουμε διεθνώς ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Τους εξήγησα το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει η χώρα, την αντίδραση της κοινωνίας, το πρόβλημα κοινωνικής συνοχής, την άνοδο της ακροδεξιάς και των φιλοφασιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Και βεβαίως, τους εξήγησα ότι αν δεν δώσουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση και δεν παρουσιάσουμε μία πλήρη αφήγηση ελπίδας και προοπτικής, δεν θα πάρουμε μαζί μας την κοινωνία, κάτι που είναι εξαιρετικά κρίσιμο για να ξεπεράσουμε οριστικά το πρόβλημα, να κάνουμε τη μεγάλη στροφή για την έξοδο από την κρίση.
ΕΡ: Μετά από αυτές τις επαφές, νομίζετε ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα;
Βενιζέλος: Νομίζω ότι όλες οι επαφές βοηθούν. Κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε ενεργά. Δεν θα το μάθουμε αυτό, παρά μόνο στο τέλος. Αλλά, είμαι αισιόδοξος ότι όταν διαμορφώσουμε αυτό το πακέτο σε λίγες μέρες, θα υπάρχει θετική αντίδραση διεθνώς και υποστήριξη προς την Ελλάδα.
ΕΡ: Για το θέμα της βιωσιμότητας, υπάρχουν πληροφορίες ότι η πρώτη έκθεση δεν είναι θετική...
Βενιζέλος: Η βιωσιμότητα, όπως ξέρετε, είναι κι ένα παιχνίδι αριθμών. Είναι πάρα πολύ εύκολο, κάνοντας μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης, μια καλύτερη πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα, να αλλάξεις ριζικά το μαθηματικό αποτέλεσμα. Η πρόοδος μπορεί να είναι γεωμετρική. 'Αρα, λοιπόν, η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να διασφαλιστεί, εάν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της χώρας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να το καταλάβουν αυτό. Και νομίζω ότι το κατάλαβαν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου