Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, 2012

  • Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οργανώνουν κινητοποιήσεις για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
  • Σε 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012 κατέρχονται οι δικηγόροι της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η παράσταση των δικηγόρων στα συμβόλαια.
  • Για την ανάγκη ενός «ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος» που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρουσίαση του βιβλίου του Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό κέντρο στην Αθήνα.
  • Το αργότερο έως την Πέμπτη θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, βάσει νέων διευρυμένων κριτηρίων για την επιστροφή φόρου, τα οποία εκτιμάται ότι θα καλύψουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.
  • Με κινητοποιήσεις απαντούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για την διακοπή της εκπομπής «Πρωινή ενημέρωση».Σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να ζητήσουν προς τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, στις 06:00 το πρωί.Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣY αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου από τις 06:00-08:00 το πρωί.

Κόσμος

  • Δύο εκδοτικοί κολοσσοί, ο Penguin και ο Random House, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν νέο εκδοτικό οργανισμό με την επωνυμία Penguin Random House, επιβεβαίωσαν οι Pearson και Bertelsmann που κατέχουν τους οίκους. Οι ραγδαίες αλλαγές στην εκδοτική βιομηχανία και η στροφή από το έντυπο στο ηλεκτρονικό βιβλίο με τις προκλήσεις που θέτει και τα νέα κεφάλαια που απαιτεί είναι το κίνητρο για την ένωση, όπως προκύπτει από ανακοίνωση των δύο ομίλων.
  • Στις ακτές του Νιου Τζέρσι, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, θα χτυπήσει ο κυκλώνας «Σάντι» ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σειρά προβλημάτων σε χιλιάδες πολίτες ενώ εκατομμύρια άλλοι θα επηρεαστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έτοιμη δηλώνει η πολιτεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν, καλεί δε τους πολίτες να ακούν από τις Αρχές τις συμβολές για την ασφάλειά τους. Δείτε ζωντανή εικόνα από τις επιπτώσεις του κυκλώνα...
  • Την οπισθοχώρηση της δημοκρατίας στην Ουκρανία μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, οι οποίες διεξήχθησαν με απούσα την αντιπολιτευόμενη Γιούλια Τιμοσένκο που βρίσκεται στη φυλακή, κατήγγειλε ο ΟΑΣΕ, επισημαίνοντας ότι οι παρατάξεις δεν αντιπαρατέθηκαν επί ίσοις όροις λόγω και του υπερβολικών προεκλογικών δαπανών.
  • Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI κατέθεσε στη Βουλή της ΠΓΔΜ 15.450 τροπολογίες επί ενός επίμαχου νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την παραχώρηση σειράς προνομίων στους βετεράνους αγωνιστές των κυβερνητικών δυνάμεων την περίοδο των συγκρούσεων το 2001 καθώς και στις οικογένειές τους. Το νομοσχέδιο, το οποίο απειλεί τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, κατατέθηκε στη Βουλή της ΠΓΔΜ με τη διαδικασία του επείγοντος αφού πρώτα είχε κολλήσει σε κοινοβουλευτική επιτροπή εργασίας.
  • Ο τιμημένος το 2006 με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ παρέλαβε τη Δευτέρα την ύψιστη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας: το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής. Η υπουργός Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί επαίνεσε την «ελευθερία του ύφους του» και τον αγώνα του «κατά πάσας μισαλλοδοξίας».

Οικονομία

  • «Θα συνεργαστούμε για νέες επενδύσεις, για περισσότερο ευέλικτους κανόνες που διέπουν τις επενδύσεις και κυρίως αυτές από το εξωτερικό. Αυτό είναι σθεναρή δέσμευσή μας για την Ελλάδα» σημείωσε ο Επίτροπος, Αντ.Ταγιάνι, μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΑΝ. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν, προσθέτοντας «και συνεχίζουμε κάθε εβδομάδα». Έθεσε δε ξανά το θέμα της ρευστότητας ζητώντας τη συνδρομή της ΕΕ στο ξεμπλοκάρισμα κονδυλίων. Ο Επίτροπος που υπογράμμισε ότι «δεν νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα», ενημερώθηκε και για θέματα τουρισμού από την Ο.Κεφαλογιάννη.
  • Δεκαήμερο φθινοπωρινών προσφορών εμπορευμάτων για όλα τα καταστήματα της Αθήνας, από την Πέμπτη 1 έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, κήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών του που στοχεύουν στην αναβάθμιση της Αθήνας και την αύξηση της επισκεψιμότητας.
  • Τα λεγόμενα τοξικά στοιχεία ενεργητικού των ισπανικών τραπεζών, η αξία των οποίων αγγίζει τα 45 δισ. ευρώ, θα αναλάβει σε πρώτη φάση η ισπανική «κακή τράπεζα». Τα τοξικά στοιχεία που θα έχει από την 19η Νοεμβρίου και μετά στο χαρτοφυλάκιό της η ad hoc συσταθείσα τραπεζική υποδομή, η Sareb, θα είναι υποτιμημένα κατά μέσο όρο 45,6%, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας. Το συνολικό ενεργητικό της «bad bank» δεν θα υπερβεί τα 90 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Για υπεροψία και έλλειψη σεβασμού από πλευράς Ολυμπιακού στο ματς με τον Άρη (2-) έκανε λόγο ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος προπονητής ήταν πολύ προβληματισμένος στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού σε σημείο που έκρινε σκόπιμο να μην πει το παραμικρό για το παιχνίδι με τον Άρη στους ποδοσφαιριστές του.
  • Στην έλλειψη συγκέντρωσης απέδωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έφυγε νικητής από το «Βικελίδης» και όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης το μυαλό τους είχε μείνει στο Μονπελιέ και τον αγώνα με την ομώνυμη γαλλική ομάδα για το Champions League. Από πλευράς Άρη, ο Νίκος Ψυχογιός «χρεώθηκε» το πέναλτι στο σουτ του Μασάδο, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει πως το «χέρι» ήταν ακούσιο.
  • Στο Χαριλάου χάθηκε το απόλυτο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον Άρη, ο οποίος προηγήθηκε δύο φορές με τους Παπαστεριανό (3’) και Αγκάνθο (81’), όμως οι Αμπντούν (9’) με πέναλτι και Χολέμπας (82’) έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια. «Μοιραίος» του αγώνα ο Μήτρογλου, ο οποίος σπατάλησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν με δέκα λόγω αποβολής του Ψυχογιού (81’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου