Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας: Τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή σε ένα άρθρο

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2012

Από μια κλωστή κρέμεται η συνοχή της κυβέρνησης. Αποφασισμένη η κυβέρνηση να έρθουν τα μέτρα στη Βουλή σε ένα άρθρο. Δεν κάνει πίσω η ΔΗΜΑΡ
"Τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή σε ένα άρθρο" δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός σε δημοσιογράφους, ο Π. Τσακλόγλου, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, έχει εξουσιοδοτηθεί να ενημερώσει το Euroworking Group, πως η διαδικασία για την υιοθέτηση και ψήφιση των μέτρων προχωρά κανονικά.
Ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί η  χαρακτήρισε ως το μοναδικό "αγκάθι" στη συμφωνία.
Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υπαναχώρηση στα αιτήματα της ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να έρθουν στη Βουλή τα εργασιακά σε ξεχωριστό άρθρο.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν η ΔΗΜΑΡ, συνεχίσει να αρνείται τόνισε: "Δεν θα είναι ωραίο, διότι είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός τριών κομμάτων. Δεν θα είναι ωραίο ένα από τα κόμματα να μη συμμετάσχει στη συμφωνία αυτή".
Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το απόγευμα της Πέμπτης, η οποία θα αποφασίσει για το αν το κόμμα θα παραμείνει σταθερό στη θέση "δεν ψηφίζουμε τα εργασιακά".
Την επόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο-"φωτιά" στη Βουλή
Την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, το προγραμματισμένο νομοθετικό έργο έχει οριστεί έως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα κυρωθούν διακρατικές συμφωνίες.
Από Τετάρτη έως και την Παρασκευή η ημερήσια διάταξη παραμένει «ανοικτή», εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου