Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,


  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών σημειώθηκε στις 2:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 χιλιόμετρα δυτικά της Ιστιαίας.
  • Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ομιλία του πρωθυπουργού σε λίγη ώρα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας τόσο έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου, όσο και γενικά στη συμπρωτεύουσα εν όψει της παρέλασης.
  • Η Ελλάδα ίσως να μην αντιμετώπιζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα γιατί θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, αν είχε διατηρήσει τη δραχμή, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε «πολύ πραγματιστική» τη θέση της Γερμανίας για διοχέτευση πόρων στις χρεωμένες οικονομίες αφού πρώτα αρθούν τα «συστημικά προβλήματα».
  • Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους ενισχυμένους νότιους ανέμους, έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη.
  • Ευρεία σύσκεψη με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα (prior actions) που έχει ζητήσει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση, συγκαλεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.Στην κυβέρνηση καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου μέτρων να έχουν κλείσει έως την Κυριακή. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια έως και την τελευταία στιγμή να βρεθούν οι μέγιστες συναινετικές λύσεις.

Κόσμος

  • Το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας έχει αγγίξει η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, βάσει δημοσκόπησης που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, εντούτοις τα αποτελέσματα δεν συνηγορούν υπέρ ενός καθαρού νικητή για τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.
  • Η ηγεσία της κύριας κομματικής παράταξης που εκπροσωπεί το κουρδικό στοιχείο στην Τουρκία ζητά από τις τουρκικές Αρχές να της επιτραπεί να συναντηθεί με τον κρατούμενο ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν, προκειμένου να του ζητήσουν να παρέμβει στο ζήτημα των 700 Κούρδων φυλακισμένων που πραγματοποιούν απεργία πείνας και να τους καλέσει να σταματήσουν την κινητοποίηση.
  • «Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την καταδίκη του σε τετραετή φυλάκιση για φορολογική απάτη (ποινή που ήδη... κατέβηκε στο ένα έτος λόγω νόμου αμνηστίας), καθώς και σε πενταετή απαγόρευση κατοχής δημόσιου αξιώματος. Ο Καβαλιέρε κατήγγειλε πολιτική απόφαση, υποστηρίζοντας ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών η Ιταλία μετατρέπεται σε χώρα βαρβάρων». Επίσης, αρνήθηκε «οποιαδήποτε σύνδεση» ανάμεσα στη δικαστική εξέλιξη και την ανακοίνωση ότι δεν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία με την κεντροδεξιά. Και φυσικά θα εφεσιβάλλει την απόφαση για την οποία πολλοί Ιταλοί ανοίγουν σαμπάνιες...
  • Υπό τους ήχους εκκωφαντικών σφυριγμάτων, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο κέντρο της Μαδρίτης, καταγγέλλοντας την «απάτη» των νέων δημοσιονομικών περικοπών, που πλήττουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη. «Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αυτοκτονούν επειδή τους παίρνουν τα σπίτια και χάνουν τα πάντα» φωνάζουν οι διαδηλωτές, την επομένη της αυτοκτονίας 53χρονου στη Γρανάδα, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος πριν την άφιξη των κλητήρων που επρόκειτο να του κάνουν έξωση από την κατοικία του.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.

Οικονομία

  • Χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις έκλεισε την Παρασκευή η χρηματιστηριακή εβδομάδα με τους δείκτες σε Ευρώπη να καταγράφουν ισχνά κέρδη και στη Νέα Υόρκη να επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις.
  • Πλήρη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα που διέπει 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και περίπου 700.000 κατ' επάγγελμα αγρότες επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αναφέρει το Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο.
  • Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο έθεσαν φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων τους. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων έθεσαν ζητήματα όπως η επικείμενη ένταξη του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων στον ΕΟΠΥΥ, η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος και το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αθλητισμός

  • Νίκη που της επιτρέπει να...βλέπει ψηλά στο εφετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Σεντ Ετιέν στην έδρα της επί της Ρεν με 2-0, στην πρεμιέρα της 10ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.
  • Μεγάλη εκτός έδρας νίκη, με την οποία απομακρύνθηκε για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας πήρε το Αμβούργο επί της Αουγκσμπουργκ με 2-0, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στο γερμανικό πρωτάθλημα.
  • Την ύψιστη αθλητική διάκριση στην Ισπανία παρέλαβαν για αυτήν τη χρονιά οι Τσάβι και Ίκερ Κασίγιας. Στους δύο διεθνείς παίκτες απονεμήθηκε το βραβείο του Πρίγκιπα της Αστουρίας σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Οβιέδο, παρουσία της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου