Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η Βουδαπέστη τίμησε την Μνήμη του Αυστρίας Μιχαήλ


GÖRÖG-CÍPRUSI- MAGYAR ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ
BARÁTI TÁRSASÁG ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
EGYESÜLET ΦΙΛΙΑΣ
-----------------------------------------------------------------------------

H-1192 Budapest Álmos u 76 . Tel Fax: 00 36 1 348 0897

BANK OTP ACC 11742001-20055387 VAT 18707692-1-13 e-mail: grcima@gmail.com

PA270017.JPG
Δελτίο Τύπου
Τη μνήμη του μεγάλου αρχιερέα του, μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας , Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, τίμησε το Σαββάτο 27 Οκτωβρίου ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης με πρωτοβουλία του διάδοχου του Μητροπολίτη Αυστρίας ,Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνο δέηση μετά το πέρας της Δοξολογίας για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Παρεκκλήσι της Εξαρχίας.
Η όλη εκδήλωση έγινε μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα καθόσον η μνήμη του αείμνηστου μητροπολίτη Αυστρίας κυρού Μιχαήλ παραμένει ιδιαίτερα έντονη στο εκκλησίασμα της Βουδαπέστης. Χαρακτηριστικά παραμένουν έντονα στη μνήμη των Ελλήνων κατοίκων της Βουδαπέστης και του χωριού Μπελογιάννη, του οποίου ήταν και επίτιμος Δημότης, η ευπρέπειά του, η προσήλωση του προς τον λόγο του Θεού και στα ιδανικά της Μητέρα Πατρίδος καθώς επίσης και οι αγώνες του για τα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία.
Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Αρσένιος εκθείασε την προσωπικότητα και το τεράστιο έργο του αφοσιωμένου και επίλεκτου ιεράρχη Μητροπολίτη Μιχαήλ, τους αγώνες του για την Δημιουργία της Εξαρχίας στην Ουγγαρία ,την πολύτιμη και καθοριστική προσφορά του στην Εκκλησία , την συμβολή του στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την αγάπη του για το ποίμνιο και το συνάνθρωπο του.
Παρέστησαν ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας Ιωάννης Σταματέκος, εκ μέρος της οικογένειας του μακαριστού Μιχαήλ η ανιψιά του Μαρία Λεμονή, ο σύμβουλος Τύπου Ιωάννης Βλαχάκης, ο δήμαρχος του Μπελογιάννη Κώστας Παπαλέξης, ο πρόεδρος της Αυτοδιοικήσεως Ελλήνων Βουδαπέστης Γιώργος Τζιτζής, η πρόεδρος τη Εκκλησιαστικής Κοινότητας Ελλήνων Βουδαπέστης Μάρθα Πολιτίδου, ο πρόεδρος του Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία Δημήτρης Λαδάς, ο Γραμματέας του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας Βασίλειος Σταματόπουλος ,ο τέως Δήμαρχος του Μπελογιάννη Κώστας Ριζογιάννης , ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ουγγαρίας Γιώργος Κουκουμτζής και άλλοι ομογενείς κάτοικοι της Βουδαπέστης και του Μπελογιάννη

Βουδαπέστη 27 Οκτωβρίου 2012
Βασίλειος Σταματόπουλος
Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου