Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, 2012

  • Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.
  • Την Κυριακή επιστρέφει στην Αθήνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συναντήσεις με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ και τον εκπρόσωπο του IIF. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, ο κυκλώνας Σάντι και η πιθανότητα να κλείσει το αεροδρόμιο της αμερικανικής πρωτεύουσας άλλαξαν τα σχέδια του κ. Βενιζέλου, ο οποίος θέλει να βρίσκεται στην Αθήνα εν όψει Eurogroup.
  • Σε φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη την Κυριακή για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος αποχώρησε. «Τείχη» προστασίας γύρω από τις εξέδρες των επισήμων, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από την πόλη, περιπολίες του Λιμενικού, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί. Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα. Κλειστός από τις 8 το πρωί ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Ελληνική Αστυνομία έρευνες για τον εντοπισμό του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κ.Βαξεβάνη, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Προηγήθηκε η δημοσίευση από το περιοδικό της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ. Στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα 2.059 ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.
  • Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους ενισχυμένους νότιους ανέμους, έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη. Σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας.

Κόσμος

  • Τη ζωή σε τουλάχιστον 23 άτομα στοίχισε διπλή βομβιστική επίθεση σε σιιτική γειτονιά στη Βαγδάτη. Η επίθεση, που έγινε με δύο παγιδευμένα οχήματα, έγινε τη δεύτερη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Εΐντ αλ Αντχά.
  • Με πανό, πλακάτ, σπρέι, αυγά και χωρίς επεισόδια κατέβηκαν στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας χιλιάδες κόσμου αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας στην ημέρα «Νο Monti». Δυναμικό «παρών» έδωσαν χιλιάδες Ισπανοί και στους δρόμους της Μαδρίτης, μετά την παρουσία του ισπανικού προϋπολογισμού στη Βουλή προ ημερών, με σκοπό να περικυκλώσουν συμβολικά το Κοινοβούλιο. Μικροσυμπλοκές σε πόλη στη βόρεια Ιταλία, κοντά σε σημείο που μιλούσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
  • Εντός των επόμενων ημερών θα αποφασίσει η κεντροδεξιά εάν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι, «προειδοποίησε» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να μην θέσει υποψηφιότητα για την ιταλική πρωθυπουργία στις επόμενες (τουλάχιστον) εκλογές. Ο Καβαλιέρε, ο οποίος «στοιχειώνει» την πολιτική σκηνή της Ρώμης από την ανάδειξη του Μόντι, είχε προκαλέσει νέο κύμα σεναριολογίας το Σάββατο όταν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εγκαταλείψει τελικά την πολιτική.
  • Η ινδονησιακή αστυνομία συνέλαβε 11 άτομα που κατηγορεί ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τζακάρτα και άλλες διπλωματικές αποστολές, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας. Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο στάδιο θεωρεί η αστυνομία ότι είχε φτάσει η προετοιμασία των επιθέσεων. Οι συλληφθέντες θεωρούνται ότι ανήκουν στο λεγόμενο «Σουνιτικό Κίνημα για την Κοινωνία της Ινδονησίας», ή HASMI.
  • Σε κυκλώνα κατηγορίας 1 ενισχύθηκε ξανά το σύστημα κακοκαιρίας Σάντι, ο οποίος κατευθύνεται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχοντας ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40 άτομα στην Καραϊβική. Ο κυκλώνας, που συνδυάζει πλέον στοιχεία τροπικού κυκλώνα και χειμερινής καταιγίδας και βρίσκεται στα ανατολικά της Φλόριντα, αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Οικονομία

  • Πλήρη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα που διέπει 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και περίπου 700.000 κατ' επάγγελμα αγρότες επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.
  • «Προς το παρόν» δεν υπάρχει πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα, εκτιμά ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, καθώς εντείνονται οι διαβουλεύσεις στην Ευρωζώνη για αποφάσεις και τροποποιήσεις επί του ελληνικού προγράμματος. Ο Ρέσλερ σημείωσε πάντως πως η συζητήση που γίνεται για την Αθήνα εμπίπτει στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος -και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης. «Μην γελιέστε, η Μπούντεσταγκ δεν μπορεί να παρακαμφθεί στο ζήτημα» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής.
  • Η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, η UBS, αναμένεται να ανακοινώσει μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την έκδοση στις 30 Οκτωβρίου των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της, λόγω της αναδιάρθρωσης της επενδυτικής της τράπεζας, η οποία φέρεται ότι θα πλήξει περίπου 10.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με αρκετά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων οι Financial Times.

Αθλητισμός

  • Με «πεντάρα» φιλοδώρησε η Μπαρτσελόνα τη Ράγιο Βαγιεκάνο, την οποία νίκησε εκτός έδρας για την 9η ημέρς της primera division. Εσπανιόλ και Μάλαγα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 9ης ημέρας της primera division. Το ματς που έγινε στη Βαρκελώνη σε ένα αρκετά σκληρό ματς που «κόστισε» εννέα κίτρινες κάρτες, 4 για τους γηπεδούχους και 5 για τους φιλοξενούμενους. Η Μπέτις νίκησε με 1-0 τη Βαλένθια και βρίσκεται πλέον 3η στη βαθμολογία στο -3 από την κορυφή.
  • Το γκολ του Ελ Σααραουί στο 77' χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Μίλαν, 1-0, επί της Τζένοα για την 9η αγωνιστική του καμπιονάτο. Οι «ροσονέρι» επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες από Λάτσιο και Ιντερ.
  • Με γκολ του Ιμπραΐμοβιτς η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε με 1-0 την Νανσί μέσα στο Μαρσέλ-Πικό, ενώ η Μονπελιέ πέτυχε την πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη, επικρατώντας με 3-1 της Νις στο Μοσόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου