Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Λοβέρδος: Νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όταν σωθεί η χώρα

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, 2012
Λοβέρδος: Νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όταν σωθεί η χώραΑνακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο θα παρουσιάσει σχέδιο ανάπτυξης σε επτά κρίσιμους τομείς


Για την ανάγκη ενός «ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος» που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», τη Δευτέρα στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην Αθήνα.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει, και μετέθεσε τη συγκρότησή του «μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα» αν και επισήμανε πως δεν βλέπει να υπάρχει περίπτωση να ενωθούν υπάρχοντα κόμματα.
Συμπλήρωσε ότι δεν αξίζει τον κόπο να είναι κανείς «υπάλληλος» μιας κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί και υπογράμμισε ότι «ο προβληματισμός δεν πρέπει να φύγει από το σοσιαλδημοκρατικό χώρο, από το χώρο της Κεντροαριστεράς», ότι η μετατόπιση προς το Κέντρο είναι «αρνητική πολιτική προοπτική».
Αναφορικά με το προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε την πρόθεσή του να στηρίξει τους τρεις αρχηγούς και τη συμφωνία τους που «αποδείχτηκε πως εμπεριέχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης».
Ο πρώην υπουργός, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αν δεν παλέψουμε αποτελεσματικά κατά της ύφεσης από αύριο το πρωί, τότε μπροστά μας έχουμε δύο ενδεχόμενα: Είτε θα πτωχεύσουμε και θα φύγουμε από το ευρώ, είτε θα μείνουμε ακόμη στο ευρώ, αλλά σε συνθήκες φτώχειας».
Ακόμη, υποστήριξε ότι για την ευρεία και επιθετική ύφεση που μαστίζει τη χώρα, «δεν έκαναν τα αναγκαία ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε έως σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση».
Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική στα «δημαγωγικά πολιτικά μορφώματα που υποστηρίζονται από πολίτες και δυνάμεις, που ό,τι πελατειακό και παρασιτικό έχασαν ως ΠαΣοΚ και ΝΔ επιχειρούν να το ξαναπάρουν ως ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερθείς στον σκοπό του βιβλίου του, το χαρακτήρισε πολιτική μπροσούρα για κάποια από όσα έγιναν και γι' αυτά που πρέπει να γίνουν, με σκοπό, όπως είπε, να επιχειρήσει να επηρεάσει τις εξελίξεις. Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι η
ομάδα τριάντα νέων επιστημόνων με τους οποίους συνεργάζεται, εργάζονται για τη διαμόρφωση του σχεδίου ανάπτυξης στους επτά κρίσιμους παραγωγικούς τομείς και ότι το έργο αυτό θα είναι έτοιμο το Φεβρουάριο.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν, βουλευτές του ΠαΣοΚ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου