Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αναβολή για την 1η Νοεμβρίου πήρε ο Κ. Βαξεβάνης

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2012
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ


Αναβολή για να δικαστεί την 1η Νοεμβρίου πήρε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ», έφτασε λίγο πριν τις 12:00 το πρωί της Δευτέρας στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και τελικά πήρε αναβολή.
Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, περίπου 100 πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, με τον δημοσιογράφο να δηλώνει: «Δημοσιογραφία είναι να αποκαλύπτεις την αλήθεια όταν οι άλλοι πάνε να την κρύψουν. Ο,τιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις», ενώ κάλεσε την εισαγγελία να δείξει «την ίδια ευαισθησία που δείχνει στο πρόσωπό μου και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα σήμερα μεγάλη εφημερίδα δημοσιεύει την λίστα Λαγκάρντ αλλά δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση».
Ο δημοσιογράφος ανέφερε και πάλι το περιστατικό με την εφημερίδα που πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε λίστα με ονοματεπώνυμα καλλιτεχνών που φοροδιαφεύγουν, αλλά δεν κινήθηκε καμία διαδικασία εναντίον της. «Τις προηγούμενες εβδομάδες δημοσιεύθηκαν σε μεγάλη εφημερίδα τα ονόματα καλλιτεχνών και δίπλα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα», είπε και συνέχισε: «Πριν από λίγο καιρό η ίδια η πολιτεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα οροθετικών γυναικών για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και με αυτή την λογική έβγαλα τη λίστα και δεν υπάρχει καμία παραβίαση προσωπικών δεδομένων».
Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για «ανύπαρκτο αυτόφωρο» και για «ανύπαρκτη κατηγορία», αναφέροντας πως η διαφάνεια είναι ένα έννομο αγαθό που ο Κώστας Βαξεβάνης προστάτευσε.
«Δεν διέπραξε κανένα αδίκημα, απεναντίας αυτή την ώρα διαπράττονται τα αδικήματα της παραβίασης καθήκοντος της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία με την εξαφάνιση εγγράφων», τόνισε.
Ο Χάρης Οικονομόπουλος -και αυτός συνήγορος του δημοσιογράφου- δήλωσε: «Επικοινώνησαν με τον Βαξεβάνη πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα Λαγκάρντ και θέλουν να καταθέσουν την 1η Νοεμβρίου ως μάρτυρες στο δικαστήριο».
Στο πλευρό του δημοσιογράφου βρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.
«Εγώ το πρωί της Δευτέρας θα βγω από το σπίτι όπου βρίσκομαι για να πάω να ζητήσω εξηγήσεις από την εισαγγελία για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι παραθεσμική και μη νόμιμη» δήλωνε την Κυριακή μέσα από χθεσινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. 
Στο ίδιο μήνυμα, ο Κ. Βαξεβάνης υπερασπίζεται την κίνησή του να δημοσιοποιήσει τη λίστα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει μία δημοσιοποίηση ονομάτων σε σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς που ουδέποτε είπαμε αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά».
«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Η συναλλαγή ανθρώπων με τράπεζες δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Τις συναλλαγές με τράπεζες τις κάνουμε δημόσια στα γκισέ. Να έχει κάποιος λογαριασμό σε τράπεζα δεν σημαίνει τίποτα και δεν είναι προσωπικό δεδομένο» κατέληξε.
Ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής στη Δροσιά, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό.
Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος «Κουτί της Πανδώρας», η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο, τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.
Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων, όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων.
Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου