Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κλείνει το ελληνικό προξενείο στην Ατλάντα

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2012

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Κλείνει το προξενείο της Ελλάδος στην Ατλάντα της Τζόρτζια, λόγω της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την Ελλάδα, έπειτα από τριάντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας και υπηρεσίας στην εκεί Ομογένεια.
Εν τω μεταξύ, η είδηση έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους ομογενειακούς κύκλους της περιοχής εναντίον του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος. Ο ομογενής επιχειρηματίας Βασίλης Βαρλάγκας σε επιστολή του στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, σημείωσε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Για ποιον λόγο επιλέγετε να κλείσετε την Ατλάντα από όλη την Αμερική και μας αναγκάζετε να πηγαίνουμε σε μια κωμόπολη όπως η Τάμπα, για τις υποθέσεις μας;».
Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόξενος Βασίλης Γκουλούσσης, ο οποίος υπηρετεί στην Ατλάντα επί τέσσερα χρόνια και έχει ήδη λήξει ο χρόνος της θήτευσής του εκεί, είπε, πως «λυπούμαστε πάρα πολύ που το Προξενείο στην Ατλάντα μετά από τριάντα χρόνια ζωής και παραμονής στην πόλη θα αναστείλει τη λειτουργία του, διότι κάλυπτε μία αρκετά μεγάλη περιοχή, τέσσερις πολιτείες του νότου, την Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα, το Κεντάκι και το Τενεσί, ευρισκόμενο στο κέντρο που είναι η πόλη της Ατλάντα, αλλά φαίνεται ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη και για τον λόγο αυτό επελέγη να γίνουν περικοπές ακόμα και στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και της εξωτερικής υπηρεσίας».
Εξήγησε ότι «το μεγαλύτερο μέρος της Ομογένειας που καλύπταμε βρίσκεται εντός Τζόρτζια, κι από ό,τι φαντάζομαι θα είναι πλέον στην αρμοδιότητα του Γενικού Προξενείου στην Τάμπα της Φλόριδας».
Στην ερώτηση πώς κλείνει της Ατλάντας κι όχι της Τάμπας, είπε ότι «είναι μία απόφαση κατά νόμον, δεν ελήφθη από το Προξενείο» και τόνισε πως «οφείλει να γίνει σεβαστή».
Επεσήμανε ότι «υπάρχουν αντιδράσεις, διότι όπως αντιλαμβάνεστε είναι λογικό κάθε τέτοια απόφαση να επιφέρει λύπη και να προκαλεί αντιδράσεις από πλευράς ομογενών και να δεχόμαστε τηλεφωνήματα και προσωπικά με πλησιάζουν ομογενείς και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους». Και συμπλήρωσε: «θα ήθελα να παρακαλέσω τους πάντες να κατανοήσουν τη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα και φυσικά έπρεπε να ληφθούν επώδυνες αποφάσεις».
Οσον αφορά το προσωπικό, υπογράμμισε πως «έχω δύο άτομα από την Αθήνα κι ένα από τοπικό προσωπικό. Εγώ έχω υπηρετήσει τέσσερα χρόνια στην Ατλάντα και ήμουν ούτως ή άλλως υπό μετακίνηση».
Μιλώντας για την Ομογένεια της Τζόρτζια, είπε: «είμαι περήφανος που υπηρέτησα στη Τζόρτζια που είναι μία ανερχόμενη δύναμη εντός Ηνωμένων Πολιτειών. αλλά κυρίως είχα την ευκαιρία να έλθω σε επαφή με μια Κοινότητα που είναι από τις παλαιότερες στις Ηνωμένες Πολιτείες» και συμπλήρωσε πως «εμπλουτίζεται από ανθρώπους που έρχονται από την Ελλάδα στα εδώ ακαδημαϊκά ιδρύματα».
Εν τω μεταξύ, έντονη είναι και η διαμαρτυρία καθηγητών ελληνικής καταγωγής των Πανεπιστημίων της Τζόρτζια.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου