Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2012


  • Ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του έπους του '40, ο 95χρονος Γεώργιος Αναστασιόπουλος, πήγε στο Βουλιαράτι του Αργυροκάστρου, όπου 72 χρόνια πριν, πολέμησε, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο εκεί νοσοκομείο του ελληνικού στρατού. Μέσα στα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των συναγωνιστών του, στο μνημείο του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου.
  • Η σημαιοφόρος που παρέλασε ξυπόλητη μπροστά από τη Βουλή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν ήθελε να διαμαρτυρηθεί, όπως μεταδόθηκε αρχικά, απλώς δεν μπορούσε να προχωρήσει με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, λένε τώρα πηγές στο υπουργείο Παιδείας.
  • Ως επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς που γυρίζει την ελληνική κοινωνία σε αλήστου μνήμης ιστορικές περιόδους χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία ένοπλων στρατιωτικών μονάδων σε κεντρικές λεωφόρους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης την Κυριακή και την προφανή ανάθεση σε αυτές άσκησης αστυνομικών καθηκόντων.
  • Ισχυροί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στη γραμμή Αγ.Μαρίνα-Στύρα, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.
  • Για ένα «περίεργο πόλεμο, που βιώνουμε οι Έλληνες» κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. «Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας» δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος. Μιλά για «καθοδηγούμενη Δημοκρατία» και καλεί «όλους όσοι δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν τόσο την αξιοπρέπεια όσο και την ιστορία μας».

Κόσμος

  • Προηγείται στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών που στήθηκαν στην Ουκρανία το κυβερνών κόμμα του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς και φαίνεται πιθανή η διατήρηση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο, βάσει της εικόνας που απορρέει από τα exit poll. Δυναμική εμφάνιση για τη συμμαχία της αντιπολίτευσης που πρόσκειται στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο.
  • Με υποχρεωτική εκκένωση παράκτιων περιοχών στη Νέα Υόρκη, κλείσιμο σχολειών, δημόσιων χώρων και αναστολή κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς, οχυρώνεται η πόλη έναντι του κυκλώνα Σάντι ο οποίος θα χτυπήσει από τη Δευτέρα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι θα φέρει ισχυρούς ανέμους ή και πλημμύρες. Ανοιχτό παραμένει το αεροδρόμιο, μειωμένες όμως οι πτήσεις λόγω ακυρώσεων, κυρίως σε πτήσεις εσωτερικού. Πολιτικές περιπλοκές λόγω του κυκλώνα, ακυρώνει περιοδείες και μένει στο Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα
  • Περισσότερα από 2.000 πρόβατα μερινός κατέβασαν την Κυριακή στο κέντρο της Μαδρίτης Ισπανοί κτηνοτρόφοι σε υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην βόσκηση και την μετακίνηση των ζώων τους που απειλούνται, όπως υποστηρίζουν, από την υπερβολική ανάπτυξη των αστικών κέντρων.
  • Δραστικές περικοπές στην φορολόγηση των μισθών ώστε η Γαλλία να ανακτήσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ 98 διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων με κοινή έκκληση τους στη κυριακάτικη εφημερίδα Journal du Dimanche. Όπως εξηγούν μια περικοπή της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα δύο ετών θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα ενώ η μείωση των εσόδων μπορεί να καλυφτεί από αύξηση στον ΦΠΑ και μείωση των κρατικών δαπανών.
  • Η τύχη ενός 12χρονου παιδιού από τη Βρετανία και ενός νεαρού που έκανε γουιντσέρφινγκ αγνοείται στη νότια Γαλλία, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των γαλλικών Άλπεων και του γαλλικού νότου δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Την ίδια ώρα στην Ελβετία, πολλά ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω της πρόωρης επέλασης του χειμώνα. Και στην Πολωνία τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από υποθερμία μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν.

Οικονομία

  • Η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και η διετής επιμήκυνση του Μνημονίου θα τεθούν επί τάπητος αυτή την εβδομάδα στη συνεδρίαση του Euro Working Group τη Δευτέρα και στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη. Η τρόικα επιμένει να μην δέχεται αλλαγές σε τρία σημεία που αφορούν τα εργασιακά, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Στουρνάρας, ενώ όπως ακόμη έγινε γνωστό, η κατάθεση του νομοσχεδίου «θα γίνει σύντομα» καθώς ο συντονισμός για τα προαπαιτούμενα έχει ολοκληρωθεί.
  • Πλήρη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα που διέπει 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και περίπου 700.000 κατ' επάγγελμα αγρότες επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.
  • Η πορεία της υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων συζητήθηκε στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η τρόικα επιμένει να μην δέχεται αλλαγές σε τρία σημεία που αφορούν τα εργασιακά, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. H κατάθεση του νομοσχεδίου θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, και η ψήφιση θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου