Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

New York Times: O Ρόμνεϊ θα μας κάνει Ελλάδα

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2012
New York Times: O Ρόμνεϊ θα μας κάνει ΕλλάδαΣκληρή κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου


«Ηθελημένη άγνοια» για τα μαθήματα από την ελληνική κρίση καταλογίζουν οι New York Times στον Μιτ Ρόμνεϊ κάνοντας αναφορά σε σχόλια του υπουψηφίου των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια του τρίτου ντιμπέιτ με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε αναφέρει «οι ΗΠΑ οδεύουν προς το δρόμο της Ελλάδας», μια θέση όχι πρωτότυπη για τον υποψήφιο που άλλωστε έχει φέρει και άλλες φορές την Ελλάδα σαν αντιπαράδειγμα για θέματα οικονομίας.
Σύμφωνα με το κύριο άρθρο της εφημερίδας, «δυστυχώς, το περίεργο αυτό σχόλιο δεν αποτελεί έκπληξη σε μια προεκλογική εκστρατεία που έχει απομακρυνθεί από τα πραγματικά δεδομένα», προβάλλοντας την άποψη ότι «ο προεδρικός προϋπολογισμός, όπως αυτός καταγράφεται από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, θα σταθεροποιήσει την αναλογία ομοσπονδιακού χρέους σε σχέση με την οικονομία των ΗΠΑ, σε μια περίοδο 10 ετών.
» Ωστόσο, αυτό που είναι περισσότερο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχόλιο καταδεικνύει μια εσκεμμένη άγνοια για τα μαθήματα της Ελλάδας και τέτοιου είδους άγνοια μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κακές πολιτικές αποφάσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
» Το μάθημα που μπορεί να διδαχθεί κανείς από την Ελλάδα είναι ότι το δημοσιονομικό της χάλι επιδεινώθηκε κατά πολύ, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στον προϋπολογισμό», σημειώνει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στα νεότερα στοιχεία από την ΕΕ που δείχνουν ότι οι χώρες που προέβησαν στις πιο ανελέητες περικοπές στους προϋπολογισμούς της - ιδιαίτερα η Ελλάδα - είδαν το συνολικό τους χρέος να αυξάνεται. Οι τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ συγκλίνουν και αυτές προς τη θέση ότι οι βαθιές περικοπές είναι οδυνηρές για χώρες σε ύφεση.
Κατά τους New York Times η μείωση του ελλείμματος της χώρας μπορεί να έρθει μέσα από την αύξηση των δαπανών «σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, σε συνδυασμό με φορολογικές αυξήσεις και δεύτερον περικοπές δαπανών για τη μείωση του ελλείμματος ενόσω η αμερικανική οικονομία ανακτά την ευρωστία της».
Ο πρόεδρος Ομπάμα, κρίνουν οι New York Times, «είναι σε καλύτερη θέση απ' ότι ο κ. Ρόμνεϊ να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πολιτική».
Αντιθέτως από το πρόγραμμα του Μιτ Ρόμνεϊ απουσιάζει η επικέντρωση στο θέμα των θέσεων εργασίας και αντ' αυτού επικεντρώνεται με ανόητο τρόπο στις φοροαπαλλαγές και στην απελευθέρωση της αγοράς με στόχο την ανάκαμψη. Και ο κ. Ρόμνεϊ και το κόμμα του συνεχίζουν να επιμένουν στην πρόωρη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, η οποία, σε μια εύθραυστη οικονομία είναι ο πραγματικός δρόμος για την Ελλάδα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου