Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Κάρολος Παπούλιας: «Κάποιοι ξεχνούν τι οφείλει η Ευρώπη στην Ελλάδα»

 Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2012

Ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα οι παρελάσεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονικη

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Την πεποίθηση ότι «παρά τη δοκιμασία που περνάει ο λαός, θα βγούμε από την κρίση», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Επισήμανε ωστόσο ότι «πολλοί στην Ευρώπη ξεχνούν τι οφείλει η Ευρώπη στην Ελλάδα».
«Δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα από αυτό το λαό», τόνισε ο κ. Παπούλιας, παράλληλα όμως, εκτίμησε πως σήμερα «κάτι αλλάζει στην Ευρώπη, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».
«Ελπίζω», πρόσθεσε, «οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες που θα εμπνεύσουν την ελπίδα στο λαό μας ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση».
«Σήμερα» τόνισε στην αρχή της δήλωσής του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «γιορτάζουμε δύο μεγάλες επετείους της πρόσφατης ελληνική ιστορίας, τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το Επος του 1940».
«Στην πρώτη περίπτωση», σημείωσε, «ο ελληνικός Στρατός κατάφερε να πραγματώσει τα όνειρα του Ελληνισμού και καθιέρωσε πολιτικό-στρατιωτικά την Ελλάδα στον περίγυρό της, ενώ στο Έπος του '40 πέτυχε την καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ που δεν κατάφερε να καταλάβει τη Μόσχα».
O κ.Παπούλιας τόνισε ότι «και πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 είχε προηγηθεί η ήττα του 1897, όμως ο ελληνικός λαός αποκατέστησε την πολιτική και οικονομική δύναμη της χώρας».
«Και σήμερα το ίδιο θα συμβεί», εκτίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας την αισιοδοξία του.
Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης εξέφρασε την αντίθεσή του με την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, αφού όπως δήλωσε: «Τα μέτρα ασφαλείας δεν ταιριάζουν μια τέτοια μέρα».


Αθήνα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χωρίς προβλήματα και με μικρότερη συμμετοχή σχολείων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές πραγματοποιήθηκε φέτος η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν δέκα λύκεια, επτά γυμνάσια και τέσσερα δημοτικά, σαφώς λιγότερα από τριάντα και πλέον σχολεία των προηγούμενων ετών.
Αποκλεισμένοι από την περιοχή της πλατείας του Συντάγματος ήταν και οι θεατές, οι οποίοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους οικείους τους να παρελαύνουν από την οδό Πανεπιστημίου και από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω.
Την παρέλαση από την πλατεία Συντάγματος, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, παρακολούθησαν μόνο φοιτητές των σχολών της Αστυνομίας.
Από εκείνο το σημείο παρακολούθησε την παρέλαση και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ελενα Κουντουρά, η οποία διέσχισε το οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας από την εξέδρα των επισήμων έως την πλατεία λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης.
«Εγώ θα βρίσκομαι πάντα με τον λαό, απέναντι από αυτούς που παραδίδουν την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε.
Σε μια συμβολική κίνηση καταγγελίας της κρίσης προχώρησε και η σημαιοφόρος ενός σχολείου παρελαύνοντας ξυπόλητη.
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρέλασης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτήν την κρίση.
«Σήμερα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια ομοψυχία, την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ηρωισμό για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι ιστορικό μας χρέος να παραδώσουμε μια πατρίδα απαλλαγμένη από τα λάθη και τις δουλείες του παρελθόντος», σημείωσε.
Της μαθητικής παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου