Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Για τον αναβαθμισμένο κυκλώνα Σάντι προετοιμάζονται οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, 2012

Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες

Σε κυκλώνα κατηγορίας1 ενισχύθηκε ξανά το σύστημα κακοκαιρίας Σάντι, ο οποίος κατευθύνεται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχοντας ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40 άτομα στην Καραϊβική. Ο κυκλώνας, που συνδυάζει πλέον στοιχεία τροπικού κυκλώνα και χειμερινής καταιγίδας και βρίσκεται στα ανατολικά της Φλόριντα, αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές ΗΠΑ τη Δευτέρα. 
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι κατέγραψαν ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 120 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς ο Σάντι, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 44 ανθρώπων στην Καραϊβική, κινείται προς το βορρά στον Ατλαντικό, προσεγγίζοντας την ανατολική αμερικανική ακτή.
Το απόγευμα του ο Σαββάτου, ο Σάντι αναβαθμίστηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 1 αφού είχε αποδυναμωθεί για λίγες ώρες σε τροπική καταιγίδα. Το σύστημα βρισκόταν 540 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τσάρλεστον, στην Νότια Καρολίνα, στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι αναμένουν ότι στην ακτή από την Βιρτζίνια ως τη Νέα Υόρκη θα υπάρξουν όχι μόνον «σημαντικές βροχοπτώσεις, σφοδροί άνεμοι και σημαντική άνοδος της στάθμης των υδάτων» αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώνονται συχνά, χωρίς ωστόσο να πανικοβάλλονται. Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον κήρυξε και αυτός κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως άλλωστε έκαναν οι αρχές και στο Μέριλαντ, στην Πενσιλβάνια, στη Βιρτζίνια και σε κομητεία της Βόρειας Καρολίνας.
Ο Σάντι έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 44 ανθρώπων: 1 στην Τζαμάικα, 1 στις Μπαχάμες, 29 στην Αϊτή, 11 στην Κούβα και 2 στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι από τις Μπαχάμες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου