Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δημοσιευμα των New York Times για Κ. Βαξεβάνη και λίστα Λαγκάρντ

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, 2012

Διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεσης της αποκάλυψης των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από τον Κώστα Βαξεβάνη. Τι γράφουν οι New York Times (Pic)

Στην υπόθεση της δημοσίευσης των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc, την εντολή για σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αναφέρονται σε εκτενές δημοσίευμά τους οι New York Times.
Στο δημοσίευμα με τίτλο "Λίστα με λογαριασμούς τράπεζας προκαλεί ένταση στην Ελλάδα", γίνεται αναφορά στο περιοδικό, στη διαδρομή της περίφημης λίστας, αλλά και στο περιεχόμενό της με τον συντάκτη να σημειώνει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι έμειναν άπραγοι εδώ και δύο χρόνια.
Επίσης, οι NYT, σημειώνουν ότι η στάση των υπουργών οικονομικών που είχαν στα χέρια τους το αρχείο και δεν έκαναν τίποτα προκαλεί ερωτηματικά.
"Η δημοσίευση της λίστας είναι πιθανό να ρίξει λάδι στη φωτιά, προκαλώντας την οργή των Ελλήνων, που διαπιστώνουν ότι οι πολιτικοί αρνούνται να ελέγξουν την ελίτ, με την οποία έχουν πολύ στενές σχέσεις" προσθέτει ο συντάκτης.
Οι New York Times, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στην απάντηση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος κατηγόρησε το Hot Doc για επίθεση λάσπης
Στέκονται φυσικά και στην εντολή του εισαγγελέα να συλληφθεί ο εκδότης του Hot Doc, κώστας Βαξεβάνης, ενώ αναγράφουν αυτολεξεί και το μήνυμά του, ότι δηλαδή "αντί να συλλάβουν τους παραβάτες και τους κλέφτες υπουργούς, συλλαμβάνουν την αλήθεια και την ελεύθερη δημοσιογραφία".
Ο συντάκτης θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή θα προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο αρχηγός είναι ένας από τους δύο υπουργούς, από τα χέρια των οποίων πέρασε η λίστα και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας πρέπει να κλείσει η συμφωνία για τα νέα επώδυνα μέτρα.

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου