Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Αβραμόπουλου- Χ. Κλίντον

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012
Με την Χίλαρι Κλίντον συναντάται ο Δ. Αβραμόπουλος. Δήλωση για τις επαφές με τους ομολόγους του, της Σερβίας και της πΓΔΜ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, θα έχει στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αργά απόψε (ώρα Ελλάδας). Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει στο δείπνο Διατλαντικού Διαλόγου που παραθέτει η κ. Κλίντον.
Σήμερα, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επίσημες εργασίες της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, με ομιλίες του γγ του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.
Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο κ. Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο των εργασιών της ΓΣ, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ενώ θα συναντηθεί επίσης και με ομολόγους του τού Αζερμπαϊτζάν, της Λιβύης, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Κοσόβου.
Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει και σε γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των Αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν 'Αστον.
Τέλος, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο κ. Υπουργός με τους Έλληνες της Διασποράς στις ΗΠΑ, πρόκειται να συναντηθεί στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής ομογενειακών φορέων.
Κατά την χθεσινή μέρα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για το «Κράτος Δικαίου», που αποτελεί το βασικό θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Σερβίας και της πΓΔΜ, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να υπογραμμίσει τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων προς τους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Στα πλαίσια των εδώ επαφών μου, συνεχίζω τις συναντήσεις με υπουργούς Εξωτερικών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τον Σέρβο συνάδελφό μου και τον υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Κυριάρχησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, η συνάντηση έγινε μετά από αίτημά του και βέβαια ήταν μια συνάντηση γνωριμίας. Πέραν των όσων είπαμε, σε αυτή την ανεπίσημη συνεργασία, έχει σημασία να τονιστεί ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά και ακόμη καλύτερα στις σχέσεις μεταξύ μας, αν από τη γειτονική χώρα επεδείκνυαν περισσότερο σεβασμό σε θέματα ιστορικής και πολιτισμικής ευαισθησίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα».
Στη συνάντηση με τον κ. Ποπόσκι, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε το περιεχόμενο της πρόσφατης επιστολής του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τον ομόλογο του της πΓΔΜ, με το οποίο ο κ. Σαμαράς περιέγραψε με ακρίβεια το πλαίσιο εντός του οποίου εξελίσσονται οι σχέσεις των δύο χωρών, προκειμένου να φτάσουμε σε λύση του ζητήματος της ονομασίας. Αφού επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα έχει κάνει το βήμα που της αναλογεί για την επίτευξη λύσης, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε «ότι έχει φτάσει η ώρα για την ηγεσία της γειτονικής χώρας να κάνει και εκείνη από την πλευρά της τα βήματα που της αναλογούν».
Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος ανέδειξε τους κινδύνους που κρύβει για τη σταθερότητα στην περιοχή μας, η καλλιέργεια του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που τόσο συχνά στο παρελθόν έχουν προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως τόνισε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου