Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2012

  • Παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα την Τετάρτη λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο όσο διαρκούν οι συγκεντρώσεις. Ποιοι απεργούν και πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.
  • Με τρίωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο, Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Έτσι, από τις 10:00 πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι δεν θα εξυπηρετηθεί καμία πτήση εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, γεγονός που σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να τροποποιήσουν αναλόγως το πτητικό τους πρόγραμμα.
  • Με συναυλία στα Προπύλαια ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας οι ομοσπονδίες των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), των τεχνολογικών ιδρυμάτων (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ).
  • Κανένα νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή εάν πριν κατατεθεί δεν έχει ενημερωθεί ο εισηγητής του κατά περίπτωση Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίστηκε κατά τη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, την Τρίτη, υπό τον γραμματέα της Γιάννη Μανιάτη.
  • Στα πλαίσια της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και την Τρίτη πρόκειται να συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.

Κόσμος

  • Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν την Τρίτη το ισπανικό Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι. Πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση γκλομπ και σφαιρών από καουτσούκ για να απωθήσει το πλήθος. Δεκάδες οι συλλήψεις.
  • Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν στη χώρα την άνοιξη. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό όλο το πολιτικό παιχνίδι να ξαναρχίσει στην Ιταλία, ελπίζω με μεγαλύτερο βαθμό ευθύνης και ωριμότητας», σημείωσε με νόημα. Εξέφρασε δε συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της ευρωζώνης.
  • Τουλάχιστον επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Τούντσελι της ανατολικής Τουρκίας όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης. Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι ένα όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη την ώρα που διέρχονταν οι στρατιώτες. Η ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία, μία περιοχή με υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα Κούρδων, έχει γίνει τους τελευταίους μήνες πεδίο μάχης ανάμεσα στους αντάρτες του PKK και τον τουρκικό στρατό.
  • Οι γερμανικές Αρχές έθεσαν εκτός νόμου νεοναζιστική ομάδα, την Besseres Hannover, επειδή έστειλε απειλητικό μήνυμα σε υπουργό της περιφερειακής κυβέρνησης του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, η οποία είναι τουρκικής καταγωγής. Η ομάδα διένειμε περιοδικά με ρατσιστικό περιεχόμενο στα σχολεία της πόλης, ενώ υποκινούσε μέσω Διαδικτύου σε βία εναντίον των μεταναστών. Οι Αρχές κατά την έρευνα τους σε σπίτια μελών της βρήκαν ακόμη όπλα και αφίσες.
  • Ομιλία για το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα του θα πράξει αυτό που πρέπει για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Τόνισε, επίσης, ότι η βία που ξέσπασε για το «αηδιαστικό» αντι-ισλαμικό βίντεο αποτελεί «επίθεση στα ιδεώδη του ΟΗΕ».

Οικονομία

  • Η παρατεταμένη αβεβαιότητα για την κατάσταση στην Ευρώπη με τις κοινωνικές αντιδράσεις στη νότια Ευρώπη αλλά και τις νομικές περιπλοκές για το πρόγραμμα ομολόγων προκάλεσαν έφεραν σε χαμηλότερο επίπεδο της αγορές στην Ευρώπη, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι ΗΠΑ.
  • Στον αφανισμό, αλλά και στην εξαθλίωση του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών και ειδικά των δικηγόρων οδηγεί η σχεδιαζόμενη αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γ.Αδαμόπουλος. Μιλά για προώθηση εξοντωτικών ρυθμίσεων «κατά τρόπο που ισοδυναμεί με πλήρη καταστρατήγηση βασικών διατάξεων του δικαιικού μας συστήματος, αλλά και ρητών συνταγματικών επιταγών, πλήττοντας στον πυρήνα τους και κατά τρόπο κατάφωρο συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων φορολογούμενων».
  • Προτεραιότητα η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων τονίζει ο Τ.Αθανασόπουλος, του ΤΑΙΠΕΔ, προσθέτοντας «όμως πρέπει η όλη διαδικασία να είναι σύννομη». Τονίζει ακόμη ότι εάν οι ιδιωτικοποιήσεις δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας τότε «δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας». Οι στόχοι για συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ φέτος και 19 δισ. μέχρι το τέλος του 2015 είναι εφικτοί υπό τον όρο -ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ- ότι θα υπάρχει το ανάλογο επενδυτικό κλίμα. «Η χώρα χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου