Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γιώργος μίλησε: Αργή η πρόοδος στην Ευρωζώνη

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012
Γ. Παπανδρέου: αργή η πρόοδος στην ΕυρωζώνηΩς πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε ότι η Οργάνωση πρέπει να παράγει νέες ιδέες

«Η πρόοδος σε επίπεδο Ευρωζώνης είναι πολύ αργή, διατηρώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος προεδρείου της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην έδρα του ΟΗΕ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης.
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα αφενός στις αντιλήψεις ορισμένων προοδευτικών κυβερνήσεων που προσπαθούν να λάβουν υπόψη την κοινωνική διάσταση της κρίσης και, αφετέρου, στη συντηρητική πλειοψηφία που συνεχίζει να ακολουθεί τις προτεραιότητες εκείνων που ευθύνονται για την κατάσταση».
Σημείωσε, μάλιστα, ότι «αυτές οι προοδευτικές κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου τα οικονομικά και τα μιντιακά δίκτυα είναι εξαιρετικά επιθετικά».
Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Οργάνωση πρέπει να παράγει νέες ιδέες «σε μια κατάσταση όπου ο τραπεζικός τομέας αδυνατεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη, όπου η ανεργία των νέων έχει γίνει παράγοντας αστάθειας και μεγάλοι τομείς της οικονομίας πρέπει να αναμορφωθούν, μια κατάσταση όπου βλέπουμε τα οικονομικά εμπόδια να επιδεινώνουν τον ρατσισμό και ακροδεξιές λαϊκιστικές κινήσεις».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου