Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Δεύτερες σκέψεις" στην Wall Street για το νέο πρόγραμμα της Fed

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2012

Με τον Nasdaq να κλείνει στο χειρότερο επίπεδο από τις 25 Ιουνίου και τον S&P 500 να διευρύνει το πτωτικό του σερί για τέταρτη διαδοχική ημέρα, το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε στο σκεπτικισμό αξιωματούχου της Fed για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κεντρική Τράπεζα.
Ο Charles Plosser, πρόεδρος της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια, σε ομιλία του αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων της Fed, προβλέποντας πως θα έχουν μικρό αντίκτυπο στην τόνωση της ανάπτυξης ενώ συνιστούν απειλή για την αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας.
"Ακόμη έχουμε ανάγκη για μια αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική", σχολιάζει ο Phil Orlando, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Federated Investors, κάνοντας έμμεση αναφορά στα όρια της δράσης της Κεντρικής Τράπεζας ως προς την "επιδιόρθωση" της αμερικανικής οικονομίας.
Άλλοι αναλυτές ωστόσο υποβάθμισαν τη σημασία των δηλώσεων του Plosser της Fed, σχολιάζοντας πως η αγορά είχε ένα μακρύ ράλι και τώρα ήρθε η ώρα να πάρει μια ανάσα. "Όλοι περίμεναν διόρθωση το Σεπτέμβριο, κάτι που δεν συνέβη, ενώ και η αβεβαιότητα γύρω από τις εκλογές παίζει το ρόλο της", λέει αναλυτής της R.W. Baird & Co.
Τα θετικά μάκρο από τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ πάντως δεν κατάφεραν να συντηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά, ενώ και η αντιστροφή της τάσης στο δολάριο σταμάτησε να ευνοεί τις μετοχές εμπορευμάτων.
Δείκτες – Στατιστικά
Έχοντας στα υψηλά ημέρας καταγράψει άνοδο 61 μονάδων, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στη λήξη κατά 101,30 μονάδες (-0,75%) κλείνοντας στις 13.457,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 43,00 μονάδων (-1,36%) και έκλεισε στις 3.117,70 μονάδες. Διευρύνοντας τις απώλειές του για τέταρτη ημέρα, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 15,30 μονάδων (-1,05%) κλείνοντας στις 1.441,50 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου