Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κόβουν 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012
Σχοινοβατεί ο Σαμαράς και η κυβέρνηση “των τριών”. 
Τα 30 ευρώ που κόβουν από την αγροτική σύνταξη έχουν μεγάλη σημασία για ένα “απόμαχο” αγρότη.  Ξέχασαν άραγε ότι και οι αγρότες... ψηφίζουν;  

Η Σύνταξη

Από ότι φαίνετε ούτε τα 30 ευρώ στις αγροτικές συντάξεις δεν γλιτώνουν απο το το "τσουνάμι" των των νέων μέτρων. Το αντίβαρο θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες να μην κοπούν σε αυτή την φάση τα δώρα στις συντάξεις του ΟΓΑ. Ομως το 2013 έρχονται οι μεγάλες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ύψους 7,5 δισ.ενώ έρχονται και επιπλέον 1 δισ. ευρώ φορολογικά μέτρα για το 2014.
Οι νέες ανατροπές στο πακέτο των 13,5 δισ. που θέτουν υπό συζήτηση την Πέμπτη το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί, δεν έχουν ακόμα τεθεί προς έγκριση στην Τρόικα. Την τελική πρόταση θα παρουσιάσει λίγη ώρα αργότερα ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα κ.Πάνος Τσακλόγλου στους κυρίους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, στο Euroworking Group (ένα "μίνι-γιούρογκρουπ") όπου θα συμμετέχουν και θα αναμένουν ενημέρωση μαζί με τους εκπροσώπους όλων των κρατών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, από ελληνικής πλευράς "κλείδωσαν" μέτρα περικοπών κρατικών δαπανών ύψους 10,5 δισ. ευρώ (εκ των οποίων 7,5 δισ. μισθοί και συντάξεις) αν και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επιβάλλει περικοπές 11,5 δισ. Το 1 δισ. που λείπει, όπως προϊδέαζαν αρμόδιες πηγές, πιθανότατα θα εξευρεθεί από πρόσθετα φορολογικά μέτρα που, εφόσον συναινέσει η Τρόικα, θα φτάσουν στα 3 δισ (αντί 2 δισ. που σχεδιαζόταν αρχικά) για να καλυφθεί το "πακέτο" των 13,5 δισ. ευρώ.
Από το "πάγωμα" των περικοπών στα 10,5 δισ. φαίνεται πως διασώζωνται τα αναπηρικά επιδόματα, αλλά πιθανότατα να αποφευχθούν και οι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ. Επίσης διαφαίνεται πως δεν θα χάσουν το ΕΚΑΣ οι ηλικίας 64 ετών και άνω, αντί των 65 ετών που είχε τεθεί αρχικά ως κατώτατο όριο ηλικίας για τη χορήγησή του.
Αντιθέτως από 1-1-2013 θα ξεκινήσει το "λουτρό αίματος" σε μισθούς και συντάξεις, αν και η ΔΗΜΑΡ βάζει "κόκκινες γραμμές" ειδικά στις πιέσεις της Τρόικα για απολύσεις και διαθεσιμότητες στο δημόσιο για 15.000 υπαλλήλους.
Ωστόσο σε σημείο "χωρίς επιστροφή" βρίσκονται πια: -αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 από τα 65 -κόψιμο σε κύριες και επικουρικές συντάξεις 2-10% από τα 1000 ευρώ μικτά και πάνω. - κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης εκτός απο τις συντάξεις; του ΟΓΑ - κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας στο δημόσιο. -περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων ή και πλήρης κατάργησή τους με εισοδηματικά κριτήρια.
Αλλά και στο μέτωπο των φόρων αναμένεται μεγάλη επιβάρυνση, κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών. Προωθούνται μέτρα όπως:
- φόρος 30% και από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο όριο για επαγγελματίες και επιτηδευματίες εν γένει. - λιγότερα φορολογικά κλιμάκια για περισσότερο φόρο εισοδήματος στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα (με μεγαλύτερη επιβάρυνση από τα 30.000 ή και τα 20.000 ευρώ και άνω). - κατάργηση φοροαπαλλαγών και - πλήρης κατάργηση κάθε αυτοτελούς φορολόγησης. 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου