Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η δίκη για τις πυρκαγιές του 2007

Ηλεία: Συνεχίζεται η δίκη για τις πυρκαγιές του 2007Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012

Με καταθέσεις εποχικών πυροσβεστών και συγγενών θυμάτων συνεχίστηκε χθες το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας. Πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο κλήθηκε ο αξιωματικός Θεόδωρος Λεβέντης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν περισσότερο τεχνικά θέματα ως προς τον εξοπλισμό των πυροσβεστών καθώς και τα υλικά που απαιτείται να διαθέτουν τα πυροσβεστικά οχήματα ενώ κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου όλα όσα γνώριζε για τις πυρκαγιές του 2007.
Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε πως δεν είχε ο ίδιος ενημέρωση για το αν έλειπαν ή όχι υλικά από το μοιραίο όχημα Η42 που κάηκε στην Αρτέμιδα, ενώ όπως ανέφερε δεν φάνηκε κάτι τέτοιο να διαπιστώνεται αργότερα.
Για την εκπαίδευση που τυγχάνουν οι εποχικοί πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και για τις γνώσεις που πρέπει να έχει το μόνιμο προσωπικό απάντησε σε ερωτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής οι πυροσβέστες, Γιώργος Πανούτσος και Χρήστος Κατρής.
Εκείνο που ειπώθηκε για ακόμα μια φορά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, ήταν πως και οι τρεις εποχικοί πυροσβέστες που κάηκαν στις φλόγες της 24ης Αυγούστου του 2007, ήταν άτομα έμπειρα που γνώριζαν από φωτιές.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν εγγράφως με ενυπόγραφο αίτημά τους, από την έδρα να καταθέσουν ακόμα τρία βασικά, όπως τα χαρακτήρισαν πρόσωπα, τα οποία με τις καταθέσεις τους εκτιμάται πως θα ρίξουν περισσότερο «φως» ως προς τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Μεταξύ των προτεινόμενων μαρτύρων είναι και οι δύο πιλότοι των αεροσκαφών που επιχείρησαν πρώτα στην πυρκαγιά της Ζαχάρως. Το παραπάνω αίτημα ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό με το δικαστήριο ωστόσο να δηλώνει τις επιφυλάξεις του.


Εντάσεις πριν το τέλος

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η δίκη και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάθεση του κ. Τσιρώνη, συγγενούς θύματος από το Χρυσοχώρι Ζαχάρως, ο οποίος έχει χάσει την 82χρονη μητέρα του στις φονικές πυρκαγιές, η ένταση που δημιουργήθηκε ανάγκασε το δικαστήριο να διακόψει την εκδίκαση της υπόθεσης.
Να σημειωθεί πως ο κ. Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε πως κανείς από το χωριό δεν έλαβε ενημέρωση για τον κίνδυνο που υπήρχε εκείνη την ημέρα, ενώ περιέγραψε το πώς συνέβη το μοιραίο και η μητέρα του έχασε τη ζωή της λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους.
Σήμερα η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με καταθέσεις αξιωματικών της Ολυμπίας και των Λεχαινών που συμμετείχαν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς της Ολυμπίας ενώ τις επόμενες ημέρες η εξέταση των μαρτύρων φτάνει προς το τέλος της.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου