Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η γαλλική Vivendi εξαγόρασε την ΕΜΙ και τους... Beatles

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 2012
Η γαλλική Vivendi εξαγόρασε την ΕΜΙ και τους... BeatlesΣτο 1,4 δισ. ευρώ ολοκηρώθηκε η «σούπερ συμφωνία


Ο γαλλικός όμιλος Vivendi και η θυγατρική του Universal Music Group ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της εξαγοράς ύψους 1,4 δισ. ευρώ της EMI Recorded Music, η οποία κατέχει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα του καταλόγου των τραγουδιών των Beatles.
Ο Vivendi, παγκόσμιος ηγέτης στην ηχογραφημένη μουσική, αγόρασε την EMI Recorded Music από την αμερικανική τράπεζα Citigroup.
«Η εξαγορά αυτή δίνει τη δυνατότητα στον Vivendi να ενισχύσει τη σημαντική του θέση σε ότι αφορά τους μουσικούς δημιουργούς και τα έργα τους», αναφέρουν ο όμιλος και η θυγατρική του σε κοινή ανακοίνωση.
Σε άλλη ανακοίνωση, η Citigroup επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της συναλλαγής χαιρετίζοντας την «αξιοσημείωτη επιτυχία» της διαδικασίας αυτής.
«Οι καλλιτέχνες όπως και η πολιτιστική βιομηχανία θα ωφεληθούν από τη δημιουργία αυτής της νέας επιχειρηματικής οντότητας», η οποία συνενώνει μεγάλη ποικιλία από εθνικές και διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες, και αυτό θα συμβεί και για τους Beatles ή τους Beach Boys, σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο.
Μετά από ενδελεχή έρευνα έξι μηνών, οι Βρυξέλλες επέτρεψαν τελικά την εξαγορά, στις 21 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, η αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τον έλεγχο της συγχώνευσης Universal-EMI, δίνοντας έτσι και την δική της έγκριση για τη συναλλαγή.
Η Universal είναι η πρώτη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, αρκετά μπροστά από τις δύο άλλες μεγάλες εταιρείες, τη Sony και την Warner.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου