Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνας που μιλάει 32 γλώσσες!

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2012...

Ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη είναι ο Γιάννης Οικονόμου από την Κρήτη. Ο κ. Οικονόμου που μιλάει 32 γλώσσες πήρε μέρος στο συνέδριο «Πολυγλωσσία στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό. Ο κ. Οικονόμου εργάζεται από το 2002 ως μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σπούδασε γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μεσανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia), των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Στο πλαίσιο τού συνεδρίου, η Επίτροπος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, απένειμε τα βραβεία με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» σε πέντε έργα από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία, τα οποία σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις στην προώθηση της διδασκαλίας και της εκμάθησης γλωσσών.

Σε δηλώσεις της, η κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι η γλωσσική πολυμορφία είναι πλούτος για την Ε.Ε. και όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν, ώστε οι νέες γενιές να μαθαίνουν ακόμη περισσότερες γλώσσες. Επίσης, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει την προσπάθειά της, ώστε κάθε παιδί να γνωρίζει δύο επιπλέον γλώσσες, πέραν τής μητρικής του.

Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου