Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δ. Αβραμόπουλου, σε εκδήλωση για την Κυπριακή Προεδρία στην ΕΕ. Επαφές στον ΟΗΕ και συνάντηση με αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

 Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2012
Με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια δείπνου και συναυλίας στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο εορτασμού της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των 52 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τις εκδηλώσεις, που έφεραν τον τίτλο «Κυπριακή Μουσική Φιλοξενία» και πραγματοποιήθηκαν, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής. Σε αυτές παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, αρκετοί υπουργοί Εξωτερικών ευρωπαϊκών χωρών, επικεφαλής αντιπροσωπειών, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και πολλοί διπλωμάτες και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Σε σύντομους χαιρετισμούς, οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρομπάι συνεχάρησαν την «επιτυχημένη», όπως ανέφεραν, Κυπριακή Προεδρία, επισημαίνοντας τον «σημαντικό ρόλο» που διαδραματίζει για την ευρωπαϊκή συνεργασία και ενότητα.
Στη συναυλία συμμετείχε ο διεθνούς φήμης κυπριακής καταγωγής πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής, η Μητροπολιτική Χορωδία Νέων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Γιαννούδης και ο 14χρονος τενόρος Μάριος Ιωάννου.
Οικονομική κρίση
Ο κ. Αβραμόπουλος, ολοκληρώνοντας και τον χθεσινό γύρο των επαφών του στο περιθώριο των εργασιών της 67ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι «σε όλα τα επίπεδα, τόσο πολυμερώς όσο και διμερώς, με πολλές χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, έχουμε θέσει ως στόχο, κατά τη διάρκεια αυτής της Γενικής Συνέλευσης, να προωθήσουμε τα συμφέροντά μας σε όλους τους τομείς, στην οικονομία, στην ενέργεια, αλλά και να εξηγήσουμε τις ελληνικές θέσεις στα ζητήματα ιδιαίτερης εθνικής ευαισθησίας για τη χώρα μας».
Ακολούθως ανέφερε: «Ταυτόχρονα, σε όλους τους συνομιλητές μας παρουσιάζουμε με πληρότητα και πειστικότητα την ελληνική πραγματικότητα, σε σχέση με τη γενικευόμενη οικονομική κρίση, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλει αυτόν τον καιρό ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση, όλοι μας, για να μπορέσουμε να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία και να συμβάλουμε στη γενικότερη προσπάθεια της Ευρώπης να ξαναβρεί τον δρόμο της».
Συμπαράσταση από αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
Εκτός από τις συναντήσεις του στην έδρα του ΟΗΕ, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου συνομίλησε με τον προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, Δημήτριο. «Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα, σήμερα, με την κεφαλή της Ορθοδοξίας στις ΗΠA» δήλωσε μετά τη συνάντηση, επισημαίνοντας: «Είχαμε μια πολύ εγκάρδια συζήτηση για θέματα που έχουν να κάνουν με τον Ελληνισμό της Διασποράς, αλλά και με τη δύσκολη κατάσταση που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Δεν κρύβω τη βαθειά μου συγκίνηση για τα λόγια συμπαράστασης, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο αρχιεπίσκοπος, κινητοποιώντας την Ομογένεια της Αμερικής για να συμπαρασταθεί και να σταθεί στο πλευρό της μαχόμενης, αυτή τη στιγμή, Ελλάδος και του λαού μας, που, πράγματι, έχει υποστεί μεγάλες θυσίες για να μπορέσει η πατρίδα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και, το κυριότερο, να ανακτήσει το κύρος της, να ξαναβρεί το βηματισμό της και τον προσανατολισμό της και να κινηθεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους κόλπους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας».
Καταλήγοντας ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε: «Τα ενθαρρυντικά του λόγια, η στήριξή του, μας συγκίνησαν. Είχαμε ταυτόχρονα την ευκαιρία να ανοίξουμε όλο το εύρος των θεμάτων που αφορούν τόσο στην Ομογένεια, όσο και στην πορεία της πατρίδας μας. Ενημέρωσα το Σεβασμιότατο για όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, για τις θυσίες του ελληνικού λαού και για την ανάγκη αυτή η εθνική προσπάθεια να έχει τη στήριξη όλων. Προϋπόθεση, και αυτό διδάσκει η ιστορία μας, είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι αυτές τις δύσκολες ώρες, ώστε να μην διασαλευτεί η απαραίτητη κοινωνική συνοχή και η εθνική μας ενότητα, που πάντα ήταν η προϋπόθεση για να καταφέρνουμε μεγάλες νίκες μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις σαν κι αυτή που σήμερα αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αισιόδοξο, λοιπόν, το μήνυμα που έρχεται από την Αρχιεπισκοπή και αντιλαμβάνομαι ότι εκπροσωπεί και εκφράζει το σύνολο των εδώ συμπατριωτών μας. Και από την πλευρά μας, δεχθείτε τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε πάντοτε κοντά στο έργο σας, Σεβασμιότατε, σε αυτή τη μεγάλη και σπουδαία αποστολή που διασφαλίζει την απαραίτητη ενότητα του λαού μας. Και μέσα και έξω από την Ελλάδα».
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο και το επιτελείο του, αναφέρθηκε στη δημόσια εικόνα της Ελλάδας σε διάφορους χώρους και επίπεδα στην Αμερική, επισημαίνοντας ότι «η στάση σεβασμού γι' αυτό που εκπροσωπούμε, Ορθοδοξία κι Ελληνισμός, μένει αναλλοίωτη, κύριε υπουργέ και θέλω να σας το βεβαιώσω αυτό, γιατί είναι ενδεικτικό του πόσο ανθεκτικό είναι το στοιχείο το οποίο έχουμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι παγκοσμίως. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αδελφούς μας, εδώ και στην Ελλάδα, ότι κάνουμε όχι απλώς παν το δυνατόν αλλά και υπέρ το δυνατόν, προκειμένου η Ελλάδα να βγει το συντομότερο από την δυσκολία στην οποία είναι. Έζησα ως παιδί την Γερμανική κατοχή και την ξεπεράσαμε, ζήσαμε δυσκολίες και τις ξεπεράσαμε, έτσι θα ξεπεραστεί και η σημερινή δυσκολία, του Θεού συνεργούντος και βοηθούντος, γιατί είναι πάντοτε μαζί μας, μαζί με τον τόπο μας που έχει μια παγκόσμια αποστολή πάντοτε».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Δημήτριος Κούρκουλας, ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρήστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μιτσιάλης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού, πρέσβης Διονύσιος Κοδέλλας, ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Γεώργιος Ηλιόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Εμμανουήλ Τζαχάρης.
Πηγή: ΑΠΕ, Π. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου