Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στα θρανία 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εξέταση και σε . . . ιστορία, μαθηματικά

dimosioiypalΠαρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2012...

Μάθε κυρά μου και κύριέ μου... γράμματα

Στα...θρανία θα κάτσουν περίπου 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς μέσω γραπτών εξετάσεων θα κριθεί το μέλλον τους. Σύμφωνα με τον Αδέσμευτο Τύπο, γραπτές
εξετάσεις θα δώσουν μέχρι την άνοιξη του 2013 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι γράψουν καλά θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ όσοι αποτύχουν θα "τιμωρηθούν" με μετάταξη και συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Όσοι αποτύχουν θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες που απασχολούνται σε δήμους, αποκεντρωμένες διευθύνσεις και οργανισμούς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης.
Έτσι στα υπουργεία θα παραμένουν μόνο όσοι "αριστεύσουν" ή πάρουν "λίαν καλώς", καθώς στόχος είναι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κράτος να έχουν υψηλή εκπαίδευση και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων που τους ανατίθενται.
Στη βαθμολογία θα υπολογισθούν και τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν όπως σπουδές, εμπειρία, ξένες γλώσσες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κομβικό σημείο θα είναι η σύνταξη νέων οργανογραμμάτων που θα προβλέπουν περικοπές θέσεων προσωπικού, κατάργηση μονάδων και καταρτισμό λιστών με το πλεονάζον προσωπικό.
Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν γενικότερες γνώσεις, πχ για τα βασικά όργανα άσκησης εκτελεστικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ικανότητα λύσης απλών μαθηματικών τύπων, την ιστορία, την γεωγραφία και τον πολιτισμό του τόπου.

Τεστ γνώσεων
Παράλληλα, θα κληθούν να αποδείξουν τις γνώσεις που έχουν στο αντικείμενο της εργασίας τους. Οι ειδικές ερωτήσεις θα αφορούν τον κλάδο τους. Για παράδειγμα ένας υπάλληλος πολεοδομίας θα ερωτηθεί τι γνωρίζει σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ή ένας εφοριακός για τις βασικές αρχές του κώδικα βιβλίων και στοιχείων.
"Οι "κουμπούρες" θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στην πρώτη σειρά αυτών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας", σημειώνει η εφημερίδα.
Σημειώνεται ότι η βαθμολογία κάθε εξεταζόμενου θα καταγραφεί σε ατομικό έντυπο, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα θεσμοθετεί τα κριτήρια προβλέπεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου